10 sfaturi importante pentru îngrijirea unghiilor

Share

Unghiile indica foarte bine starea generala de sanatate si sunt destul de sensibile la diferentele de minerale si vitamine din organism. Daca alimentatia ta este echilibrata si nu ai nicio problema de sanatate si unghiile iti creeaza probleme, iata cateva trucuri pe care le poti aplica oricand:

10 sfaturi importante pentru îngrijirea unghiilor

Hidrateaza unghiile in mod regulat
Atunci cand unghiile par foarte uscate, poti utiliza uleiul de masline sau de ricin, pentru ca au o cantitate mai mare de vitamina E.

Nu uita de manusile din cauciuc
Desi sunt destul de incomode, manusile din cauciuc sunt binevenite atunci cand trebuie sa speli vasele sau sa faci alte treburi casnice, pentru ca iti vei proteja unghiile de substantele nocive ale detergentilor.

Trateaza corespunzator cuticulele
Taierea cuticulelor este optionala insa rezultatele cele mai bune pentru manichiura ta se obtin atunci cand acestea se imping usor spre baza unghiei.

Taierea dreapta a unghiilor
Astfel se va preveni aparitia unghiilor incarnate, dar vei fi feritasi  de infectii neplacute. Se pastreaza o forma patrata pentru unghiile care sunt mai lungi.

Usuca-ti bine mainile si picioarele
Daca unghiile sunt lasate umede dupa un dus sau o zi la mare, strand sau piscina, exista sansa sa „capeti” cateva ciuperci care iti vor afecta aspectul unghiilor.

Pileste unghiile corect
Cel mai nepotrivit moment pentru pilirea unghiilor este dupa dus sau dupa baie, pentru ca unghiile moi se rup mai usor atunci cand sunt pilite.

Maseaza unghiile
Ar trebui sa iti faci timp o data la cateva zile sa iti masezi unghiile, stimuland circulatia sangelui si contribuind la cresterea mai rapida a lor.

Foloseste lacul de unghii cum trebuie
Chiar daca nu alegi sa porti unghiile colorate, se recomanda utilizarea unui lac incolor care hraneste si protejeaza unghiile. Nu trebuie sa lasi oja mai mult de zece zile pe unghii si va trebui sa le lasi sa respire cel putin o zi pana sa aplici un strat nou.

Evita acetona
Chiar daca este o investitie mai mare, poti sa un produs de curatare a ojei ce nu contine acetona sau formaldehida. Aceste substante usuca unghiile prea tare, iar specialistii recomanda evitarea lor…

Pastreaza incaltamintea uscata
Unghiile de la picioare pot avea probleme in mod special in sezonul rece, asa ca va trebui sa te asiguri ca incaltamintea este uscata atunci cand o incalti si sa te asiguri ca sosetele tale sunt din bumbac pentru ca absorb umezeala. Cele din materiale sintetice pot facilita aparitia unor ciuperci deranjante.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news