Blefaroplastia iti face ochii mai frumoși

Share

Trecerea timpului isi lasa amprenta si asupra organismului, iar pielea de la nivelul ochilor isi pierde din elasticitate, scazand tonusul muscular si astfel se produce fenomenul denumit ptoza palpebrala care poate fi corectata acum prin blefaroplastie. Aceasta poate aparea si la varste mai tinere din cauza factorilor ereditatii, iar procedura este eficienta in acest caz.Blefaroplastia

Poti apela la blefaroplastie daca:

•    pielea de la pleoapa superioara este cazuta si iti afecteaza vederea sau iti este greu sa te machiezi;
•    ai pungi sub ochi;
•    ai depozite de grasime la nivelul pleoapei superioare;
•    pleoapa inferioara are piele mai multa decat trebuie sau riduri fine.

Orice persoana poate fi supusa acestei proceduri, iar singura conditie este sa nu fie alergica la substantele anestezice.

In ce consta interventia?

Blefaroplastia dureaza intre una si doua ore, nu necesita spitalizare, iar daca toate pleoapele necesita aceasta interventie, vor fi operate mai intai cele superioare, ulterior cele inferioare. Medicul recomanda tratamentul si controalele necesare, iar firele de sutura pot fi indepartate in general dupa patru, cinci zile. Vindecarea dureaza adesea intre  sapte si 14 zile, si exista sansa sa apara vanatai, care vor trece dupa doua saptamani.

Pentru ca rezultatele sa fie de lunga durata, se recomanda evitarea expunerii la soare in primele sase luni. Aceasta interventie corecteaza pleoapele cazute sau indeparteaza pungile de sub ochi, astfel chipul devine mai luminos si mai natural…

Singurele complicatii care pot aparea sunt sangerarile minore, infectiile locale sau hematoamele. De asemenea, cea mai „grava” complicatie este numita ectropion si consta in insuficienta inchiderii pleoapei inferioare, care duce la o lacrimare excesiva si, ulterior, la aparitia conjunctivitei. Pretul unei astfel de operatii variaza intre 1.400 si 1.800 de euro, in functie de complexitate si clinica unde are loc.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente