Home / FRUMUSETE / Coafuri / 10 metode usoare de a obtine un par sanatos si stralucitor

10 metode usoare de a obtine un par sanatos si stralucitor

Un par sanatos si stralucitor poate fi realitate. Învăţaţi cum să ai un păr strălucitor cu aceşti 10 paşi simpli, oferiţi de Tippi Shorter, unul din experţii rezidenţi de la Daily Glow. Cea mai bună parte e că nici unul nu necesită un drum până la salon.

10 metode uşoare de a obţine un par sanatos si stralucitor

1.    Spune da serului pentru a avea un par sanatos si stralucitor

Serurile shine sunt disponibile, şi au fost create pentru a da părului creţ sau nedisciplinat un luciu elegant. Puteţi găsi variante minunate la farmacii, magazinele locale, sau saloanele de frumuseţe. Aceste produse hidratează părul cu o concentraţie slabă de uleiuri sau silicon.

„Pentru a aplica, folosiţi o cantitate mică la început. Începeţi de la baza părului şi frecaţi părul umed până sus cu mâinile. E important să nu folosiţi prea mult ser, pentru că poate trage părul în jos. Dar dacă credeţi că nu e suficient de umed, mai aplicaţi puţin”, ne sfătuieşte Shorter.

2.    Folosiţi balsamuri fără clătire pentru un par sanatos si stralucitor

Balsamurile obişnuite sunt minunate, dar dacă vreţi să evidenţieţi luciul, adăugaţi un balsam fără clătire în rutina dumneavoastră. Acestea vin sub formă de spray sau loţiune. Se aplică la fel ca serul pentru luciu.

3.    Spălaţi cu apă rece

Atenţie la apa fierbinte! Aceasta usucă părul şi ii dă un aspect plictisitor. În schimb, după şampon şi balsam clătiţi părul cu apă rece. „Aceasta închide epiderma. Astfel lumina se reflectă mai bine din păr, producând mai mult luciu”, explică Shorter.

4.    Atenţie la uscătoarele de păr daca doriti un par sanatos si stralucitor

În timp ce vă uscaţi părul, conduceţi duza uscătorului pe firele de păr, în timp ce ţineţi porţiuni ale părului cu o perie rotundă. La final folosiţi aerul rece la uscător; acesta produce un efect similar utilizării apei reci după şamponare.

5.    Pulverizaţi luciul

Când părul dumneavoastră este uscat, utilizaţi spray-uri pentru luciu la final. Chiar daca e la sticlă cu pompiţă sau spray, acestea pot fi aplicate direct pe părul uscat, indiferent de textură, pentru a-i augumenta strălucirea.

6.    Schimbaţi placa cu una cu silicon

Placa de păr ajută la îndreptarea părului, care de obicei arată mai bine decât părul ondulat. Dar feriţi-vă să suprafolosiţi placa; aceasta are efect de uscare.

Shorter recomandă o nouă placă pentru păr, produsă de Bio Ionic, care are plăci de silicon în locul celor de metal sau ceramică. „Siliconul alunecă peste păr şi îl îndreaptă din prima trecere. Am aflat că siliconul reduce timpul de întreptare la jumătate, ceea ce înseamnă mai puţine daune”, declară Shorter.

7.    Faceţi un tratament pentru luciu

Dacă într-adevăr vreţi să obţineţi un par sanatos si stralucitor, urmaţi un tratament profesional pentru luciu. De obicei acestea se efectuează după vopsire, dar puteţi aplica unul şi fără vopsirea părului. „E proiectat să ofere o culoare a părului mai bogată şi mai profundă, fără nici un conţinut de pigmenţi. E un tratament temporar pentru un par sanatos si stralucitor, care rezistă între patru şi şase spălări, iar kitul se găseşte la unele farmacii, astfel încât se poate utiliza şi fără o vizită la salon”, declară Shorter.

8.    Hidrataţi-vă corpul

Consumul ridicat de apă vă asigură că părul e hidratat suficient din interior spre exterior. Ideal e aproximativ opt pahare de apă pe zi. Ţineţi o sticlă cu apă cu dumneavoastră şi luaţi câte o înghiţitură din când în când.

9.    Consumaţi alimente nutritive pentru a avea un par sanatos si stralucitor

Pentru a avea un par sanatos si stralucitor, Shorter recomandă consumul dozei zilnice recomandate de vitaminele A şi E, precum şi produse bogate în proteine; acestea amplifică creşterea părului. „Ouăle şi alunele sunt o sursă excelentă de proteine”, declară Shorter.

10.    Evitaţi produsele chimice concentrate

Părul stralucitor înseamnă păr sănătos, aşa că nu abuzaţi de el. Limitaţi expunerea părului la produse chimice concentrate, cum ar fi clorul din piscine sau cremele de păr bazate pe leşie. Utilizaţi stilizarea prin căldură cât mai rar posibil şi evitaţi produsele care conţin alcool, deoarece acestea pot usca părul şi îi diminuează luciul.