2 modele de coc impletit

260

Un coc impletit este potrivit oricarei ocazii, deoarece arata elegant si sofisticat; este adecvat unei nunti, poate fi ideal pentru seminariile de la facultate, festivitatea de absolvire, o petrecere si multe alte evenimente.

par prins in coc

De asemenea, cocul impletit se poate realiza si intr-o versiune simpla, oferind look-ului o nota de frumusete naturala si gratie, iar cateva suvite impletite vor fi cochete. In acest articol, iti prezentam pasii de realizare pentru doua modele diferite de coc impletit:

Prima versiune de coc impletit:

 Pasul 1: Asigura-te ca ai parul curat, uscat si pieptanat bine. Daca intampini dificultati in a il mentine drept cand il aranjezi, il poti stropi usor cu putina apa, ca sa stea adunat.

Pasul 2: Separa-l in doua parti insa fii atenta sa lasi ceva par in plus pe frunte si in lateral. Incepe cu partea stanga si mai separa-l o data dupa ureche. Dupa ce ai impartit acea parte in trei sectiuni, impleteste-le in mod traditional.

Pasul 3: De indata ce ai terminat de impletit, leaga coada cu un elastic pentru par.

Pasul 4: Repeta acelasi procedeu si in partea dreapta, iar la final foloseste acelasi tip de elastic pe care l-ai folosit in partea stanga, pentru a lega si coada aceasta.

Pasul 5: Ia parul pe care l-ai lasat in plus pe frunte si trage-l spre spatele capului. Si aici este necesar sa folosesti un elastic pentru a lega parul. In acest mod, vei crea o coada de cal.

Pasul 6: Ia coada de cal si strange-o pana cand obtii look-ul pe care il doresti.

Pasul 7: Ia restul de par din lateral (care nu a fost impleti si nici prins) si prinde-l acum cu un elastic, la aproximativ cinci cm de sfarsitul sectiunii.

Pasul 8: Ia aceasta sectiune de par si indoaie-o peste coada de cal pe care ai strans-o, si orienteaz-o usor catre interior. In acest moment, coafura incepe sa arate ca un fel de coc. Foloseste ace pentru par sau orice altceva asemanator pentru a prinde parul in locul respectiv.

Pasul 9: In cele din urma, uneste cozile impletite si da-le peste coc in timp ce le duci spre partea de jos a acestuia, pentru a rasuci pana la final. Si aici este nevoie sa prinzi parul cu niste ace. De indata ce ai facut si acest lucru, ai terminat de realizat acest tip de coc impletit.

Coc impletit – VIDEO

• Versiunea a doua de coc impletit:

Pasul 1: Mai intai, strange-ti tot parul si leaga-l intr-o coada de cal, la baza gatului.

Pasul 2: Ai trei posibilitati – fie iti poti imparti parul in doua printr-o carare pe mijloc, fie pe o parte sau il piepteni pur si simplu si il dai direct pe spate. Daca intinzi parul foarte mult, cocul va fi unul formal, pe cand daca lasi cateva suvite libere in fata, look-ul acestei coafuri va fi unul casual.

coc impletit

Pasul 3: In continuare, impleteste-ti coada de cal si leag-o la capat cu un elastic pentru par.

Pasul 4: Apoi incepe sa faci o bucla din coada de cal impletita in jurul propriei baze.

Pasul 5: In final, de indata ce coada de cal impletita incepe sa creeze un cerc in jurul bazei, foloseste ace pentru par si prinde-o cu ele in spate, la baza gatului…