Apa dura dauneaza parului

411

Vrei sa stii cum apa pe care o folosesti iti afecteaza parul? Citeste articolul si afla cum se degradeaza parul tau din cauza apei dure.

Apa dura dauneaza parului

Degradarea parului din cauza apei dure apare in timp printr-un proces ce presupune depunerea mineralelor. Mineralele precum calciul, magneziul sau fierul se depun pe par si fac dificila descurcarea lui, ondularea, va fi fara viata. In acele zone in care se gaseste apa dura, parul isi poate schimba culoarea si poate deveni oranj sau chiar verzui.

Daca ai trait cu apa dura mai mult timp, probabil nu iti dai seama ca parul tau si-a pierdut vitalitatea si stralucirea. Si incepi sa incerci diverse sampoane si tratamente pentru par in speranta ca vei rezolva problema. Dar abordarea ta este gresita.

Cum afli daca ai apa dura? Efectele vizibile ale apei dure apar pe vase, pe instalatiile sanitare, pe hainele care se ingalbenesc. In plus, sampoanele si alti detergenti nu produc prea multa spuma. Daca locuiesti la oras si esti conectata la reteaua publica de apa, poti afla chiar de la responsabilii respectivi daca ai apa dura sau nu.

Un tratament demineralizant este eficient in tratarea parului afectat de apa dura. Daca parul tau este foarte decolorat din cauza depunerii de minerale, un astfel de tratament facut la un salon este ceea ce ai nevoie. La un salon se va accelera procesul de demineralizare prin folosirea caldurii de la un uscator special. In plus, profesionistii vor sti daca mai ai nevoie de inca un tratament sau nu.

Daca vrei, poti face acest tratament chiar la tine acasa. Pe piata exista multe produse care te pot ajuta in acest sens.

Sampoanele clarifiante sunt o metoda eficienta de a scapa de depunerile de pe par. Sunt facute special pentru a curata intens parul si pentru a indeparta reziduurile depuse pe par de la alte produse si din mediul inconjurator. Asta inseamna ca aceste sampoane contin sulfati si alti agenti activi care curata firul de par, lasandu-l mai uscat decat in mod normal.

De aceea, dupa un astfel de sampon clarifiant trebuie sa se foloseasca un balsam bun de par sau un tratament pentru par. Cele mai multe marci includ formule speciale pentru parul colorat. Astfel de formule se recomanda pentru mentinerea culorii si a sanatatii parului…

Apa de mar sau de otet de mere este un remediu facut in casa care poate ajuta firul de par sa lupte cu apa dura. Este folosit de ani de zile pentru a face parul mai moale si actioneaza ca un sampon clarifiant. Otetul de mere este acid si va neutraliza efectele sapunului si sarurilor alcaline din apa.