Coafuri anii ’50

923

Epoca anilor ’50 era plina de femei elegante, care isi purtau parul in bucle, ondulat, tapat, sculptat si incarcat cu fixativ.

Audrey Hepburn coafura anii 50

Inarmandu-te cu cateva trucuri pe care ti le vom prezenta mai jos, poti fi convinsa ca vei obtine coafuri specifice anilor ’50, fara a ramane o viata intreaga legata doar de coama de cal pe care o obtii folosind aparatul de intins parul. Pentru aceste coafuri in stilul anilor 50 vei avea nevoie doar de cateva agrafe, bigudiuri sau ondulator.

Coafura in stil Audrey Hepburn

Pentru a realiza o coafura din anii 50 in genul celebrei actrite din Breakfast at Tiffany’s, nu ai nevoie decat de bigudiuri mari, pe care sa iti pui suvite mari de par, fiindca scopul este sa fie ondulate varfurile. In timp ce le scoti incet, pulverizeaza fixativ pe fiecare suvita in parte. Nu e nevoie sa folosesti casca cu aer cald, 15-30 minute ajung, depinde de cat de repede se onduleaza parul tau.

Audrey-Hepburn coafura

Folosind ca punct de reper urechile, separa parul in doua sectiuni, jumatatea de sus si cea de jos. Strange partea din fata intr-o coada de cal pentru a-ti fi mai usor sa aranjezi partea din spate, pe care o imparti la randul ei in doua sectiuni. Dintre acestea doua, prinde-o pe cea de sus, iar pe cealalta o vei peria intr-o parte, pune o agrafa la baza, apoi incepe sa rasucesti parul ca intr-un coc, pe care il fixezi cu o clama. Pentru a fi sigura ca nu se va desface cocul, prinde-l cu agrafe din loc in loc.

Apoi leaga impreuna intr-o coada de cal cele doua parti din parul de la baza. Imparte coada in doua si rasuceste jumatate din ea ca si cum ai pune parul pe un bigudiu mare, apoi fixeaza cu agrafe. Acelasi lucru fa-l si cu cealalta jumatate, pe care o rasucesti peste prima si o fixezi tot cu agrafe.

Dupa aceea, dezleaga parul din fata si imparte-l in doua jumatati. Treci prima jumatate peste cocul realizat, prin spate spre fata si fixeaza cu agrafe. Repeta acelasi lucru si cu cealalta jumatate.

coafura in stilul anilor 50

Coafura in stil Victory Rolls

Imparte parul in doua parti, cu carare pe mijloc sau pe o parte. Ia o bucata din parul din fata si ruleaza-l de la varfuri spre radacina, ca si cum l-ai aseza pe un bigudiu, apoi fixeaza-l cu agrafe. Inainte de a-l rula, perie bine parul, pentru a-ti fi mai usor. Daca raman fire razlete, asaza-le cu mana pe forma buclei. Repeta acelasi lucru si cu parul din cealalta parte, apoi pulverizeaza fixativ pe ambele bucle.

Parul ramas se onduleaza la varfuri, apoi se pulverizeaza cu fixativ. Dupa aceea perie-l usor, pentru a uniformiza buclele…

Coafuri anii ’50coafura pin-up

coafura-anii-50coafura par lung anii 50