Cum să îmblâzești vârfurile despicate

121

Cum să îmblânzești vârfurile despicate? Uneori, cu cât faci mai multe părului pentru a obţine aspectul dorit, cu atât vei ajunge să ai un păr cu vârfuri despicate. Motivul acestui lucru constă în anatomia firului de păr. În acest articol, te informăm cum poți scapa de stresul vârfurilor despicate.

Cum să îmblâzeşti vârfurile despicate

Cum să îmblânzești vârfurile despicate, cu atenție? Părul este format din straturi. Stratul exterior, numit cuticula, este compus din celule moarte care se suprapun reciproc în acelaşi fel ca solzii de peşte. Cuticula ajută la protejarea stratului moale de mijloc, sau cortex, format din proteine lungi, rulate. Vârfurile despicate apar atunci când cuticula este deteriorată la capătul unui fir, permiţând fibrelor din cortex să se destrame şi părului să se despice pe lungime.

Prevenirea firelor despicate

Totul se rezumă la cum aveţi grijă de păr. Încearcă următoarele strategii delicate:

Nu te spăla cu şampon în fiecare zi. Cum să îmblânzești vârfurile despicate, spălându-ți părul în mod adecvat: spălarea zilnică privează părul să elibereze uleiurile natural care îl fac să arate natural. Dar când te speli, nu uita să folosești balsam adecvat tipului tău de păr; acesta poate ajuta la întărirea şi strălucirea firelor de păr.

După spălare, înfăşoară părul într-un prosop în loc să îl usuci prin frecare. Când părul e ud, e mai elastic şi mai predispus la rupere.

Pieptănă părul când e uscat. Nu pieptăna părul atunci când e ud. Astfel se intinde părul şi se poate rupe. În loc de asta, pieptănă-l cu un pieptene cu dinţi mari, apoi aşteaptă până se usucă, pentru a folosi o perie de păr sau pieptene normal.

Aşteaptă până ce părul devine semi-umed înainte să folosești uscătorul sau placa de păr. Folosind căldură pe părul ud, se înfierbântă apa dintre canalele părului, ducând la ruperea firelor de păr sărace în fibră. Dacă folosești o placă de păr, nu o ţine în acelaşi loc pentru mai mult de o secundă sau două, pentru a evita deteriorarea părului.

Nu te repezi cu periajul. Uită de perierea părului de 100 de ori în fiecare seară. Contrar a ce se spune, că face părul mai strălucitor, aceasta de fapt dăunează firelor de păr, înlăturând cuticula şi cauzând despicarea vârfurilor.

 Evită supraprelucrarea părului. Cum să îmblânzești vârfurile despicate, fără a-l supraprelucra: vopselele, decolorarea, permanentele si utilizarea relaxatorilor se fac cu substanţe chimice dure, care pot deteriora firele de păr; funcţionează prin deschiderea cuticulei pentru a ajunge la cortex. Rezultatul la folosirea acestor chimicale pentru o perioadă mai lungă de timp, într-o concentraţie mare sau prea des este un păr şters, încreţit şi care se rupe uşor din cauza vârfurilor despicate.

Protejează-ți părul de soare. Expunerea prea mare la razele solare poate face părul uscat, slab şi fragil. Folosește, în schimb, pălării cu boruri mari când ești afară în zilele însorite.

Folosește un elastic sau un material elastic pentru prinderea părului. Clipsurile de plastic sau de metal pot rupe părul, la fel ca şi cozile sau împletiturile prea strânse.

Tratarea vârfurilor despicate. Cum să îmblânzești vârfurile despicate, prin tratarea acestora: poţi trata temporar vârfurile despicate cu un balsam de păr, fără clătire. Pentru o rezolvare mai permanentă, fă o vizită stilistului tău pentru a tunde vârfurile deteriorate. Apoi redu din stilizarea părului până când arată iar sănătos…

Vei vedea rezultate imediat ce vei avea mai multă grijă de părul tău. Cu o manipulare gentilă, vei trece de la un păr încreţit la unul fabulos.