Cum sa-ti samponezi parul corect

112

Suntem convinsi ca prea putine femei stiu cum sa isi samponeze parul corect. Cititi si urmati sfaturile noastre urmatoare daca vreti un par curat, frumos si sanatos.

Cum sa-ti samponezi parul corect

Instructiunile de utilizare ale sampoanelor sunt destul de simple, dar multe femei nu stiu cum sa foloseasca in mod corect un sampon. Afla cum sa „aplici, clatesti, repeti” in mod corect.

Spalarea parului poate degrada parul si poate dauna scalpului daca nu este facuta in mod corect. Afla cum sa samponezi parul corect.

„Aplica, clateste, repeta” – suna foarte simplu, dar multe femei folosesc fie prea mult sampon, fie nu il aplica in mod corect. Afla cum functioneaza fiecare pas al procesului de spalare a parului.

Aplicarea samponului
Incepe procesul prin alegerea cantitatii corecte de sampon. Nu incerca sa il aplici in mod egal pe par. Prima aplicare este destinata exclusiv scalpului.

Uleiurile naturale din par vin din scalp si, de aceea, ar trebui sa-ti treci degetele prin par pentru a-ti masa scalpul. Incepe cu partea care contine cele mai multe uleiuri. Nu te ingrijora daca samponul nu produce spuma la acest prim pas. Cu cat parul devine mai curat, cu atat mai multa spuma va produce samponul.

Spala cu atentie si partea din spate, de la baza gatului. Multe persoane insista mai mult in varful capului decat in rest. Uleiurile naturale si murdaria pot fi mai greu de indepartat din partea din spate mai ales daca dormi mai mult pe spate.

Clatirea
Clatirea este foarte importanta si nu ar trebui sa dureze doar cateva secunde. Ar trebui sa-ti clatesti parul cel putin 30 secunde pentru a te asigura ca sebumul si murdaria au disparut. Trece-ti degetele prin par pe toata durata clatirii. Daca ai parul des si gros, trebuie sa stii ca procesul de clatire este foarte important. Clatirea parului trebuie sa o faci cu capul pe spate daca nu vrei sa-ti intre sampon si murdarie in ochi.

Repeta… de cate ori?
In mod normal, prima repetare, cu o cantitate mai mica de sampon este de ajuns pentru a-ti curata parul. Vei observa mai multa spuma de aceasta data. Intinde samponul pe toata lungimea parului si maseaza timp de 30 secunde inainte de a clati din nou.

Daca iti speli parul in fiecare zi sau la doua zile, nu trebuie sa repeti decat o singura data aplicarea. Daca repeti procesul de doua ori in fiecare zi, poti indeparta toate uleiurile naturale de pe scalp si de pe par…

Tot mai multi stilisti recomanda clientelor sa nu se spele pe par in fiecare zi. Daca simti ca parul este murdar, poti folosi un sampon uscat.

Articolul precedentCoafuri par mediu pentru ocazii
Articolul următorCum sa te imbraci sport chic

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!