Esenta de eucalipt combate matreata

321

Esența de eucalipt combate mătreața și aduce diverse beneficii. Vă prezentăm, în cadrul acestui articol, unele dintre cele mai bune metode prin care puteți scăpa de mătreață folosind proprietățile deosebite ale extractului provenit din arborele de eucalipt.

Esența de eucalipt combate mătreța

Esența de eucalipt combate mătreața, dar multe femei nu cunosc acest lucru și cheltuie bani frumoși pe diferite soluții care promit să elimine problema mătreții încă de la prima aplicare, însă constată apoi cu dezamăgire că nu au fost de folos. Dacă vă aflați într-o situație similară, înseamnă că mai mult ca sigur nu ați aflat încă de eficienta uleiului de eucalipt în această problemă.

Metode prin care esența de eucalipt combate mătreața

Uleiul de eucalipt are efect stimulator asupra circulației sângelui din scalp, proprietățile sale antifungice distrug bacteriile, hidratează părul uscat și îi oferă un plus de revitalitate. Acest ulei este bun și în tratamente pentru scalp iritat, precum și în cele care ajută la stimularea creșterii părului.

Șamponarea cu esență de eucalipt: Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate împotriva mătreții, vă recomandăm să vă cumpărați un șampon delicat, obișnuit, cu pH-ul apropiat de cel al pielii – în acest sens, cea mai bună opțiune este un șampon pentru copii. Esența de eucalipt combate mătreața atunci când este asociată cu șamponul delicat. Spălați părul ca de obicei şi adăugați în timpul spălării zece picături de esentă de eucalipt. Masați bine scalpul şi aşteptati câteva minute înainte de a vă clăti cu apă caldă. Acest procedeu se repetă o dată la două zile, timp de mai multe săptămâni. Astfel, în uma acestui tratament naturist, cojile inestetice de mătreață vor dispărea definitiv.

Masca de păr cu ulei de eucalipt: Dacă doriți să vă bucurați de un păr fără mătreață, mai rezistent, cu un plus de strălucire și elasticitate (factori ce întârzie căderea părului), atunci este bine să utilizați o mască realizată din 50 ml ulei de jojoba în care puneți patru picături de ulei de eucalipt, patru picături de lavandă și încă patru picături de rozmarin, apoi amestecați bine și încălziți ușor; după ce v-ați spălat și ați șamponat bine, la urmă, aplicați această mască pe părul umed. Apoi, acoperiți-vă părul cu un prosop, și rămâneți așa timp de o oră, timp în care masca va acționa, apoi clătiți părul.

Alte întrebuințări ale esenței de eucalipt

Esența de eucalipt combate mătreața, însă proprietățile extractului respectiv sunt benefice și în alte situații. Combaterea mătreții nu este singura misiune pe care i-o puteți acorda uleiului de eucalipt. Acesta este la fel de eficient și pentru reducerea febrei. Iată cum puteți obține acest rezultat: diluați cinci picături de esență de eucalipt într-un litru de apă călduță, umeziți două cârpe de lână în amestec, apoi înfăşurati gambele cu ele și acoperiti-vă cu un pled.

Persoanele care suferă de rău de avion este bine ca înainte să își umezească nările cu un strop de ulei de eucalipt înainte de a zbura, deoarece facilitează respirația. Tusea poate fi calmată prin masarea ușoară pe piept prin aplicarea a catorva picături de esență de eucalipt în uleiul pentru masaj. Răceala poate fi prevenită dacă puneți câteva picături pe o batistă, din care să inhalați când și când această aromă a extractului din arbore. În cazul gripei, puteți folosi uleiul de eucalipt pentru a masa spinarea.

Esența de eucalipt are proprietăți antibacteriene, atunci când este dozat corect asupra rănilor. Puneți câteva picături pe o pânză și țineți asupra locului afectat – abcese, muscături de insecte, ulcerații.

Durerile musculare și articulare pot fi calmate cu ajutorul a 10 – 15 picături de ulei de eucalipt combinate cu 60 g ulei de migdale, combinație care se poate utiliza pentru a se masa zonele dureroase ale musculaturii…

Trebuie să rețineți un lucru: este necesar ca esența de eucalipt să fie dozată corespunzător, căci în unele situații, poate irita pielea, dacă se folosește în mod abuziv. Nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor.