Învață cum să-ți alegi tunsoarea potrivită

322

Daca vrei ca tunsoarea sa se potriveasca formei fetei tale, ar trebui sa stii cateva trucuri:

Învață cum să-ți alegi tunsoarea potrivită

1. Cand o persoana are un gat lung si subţire
Stilistul va lasa parul lung si in fata si in spate. La spate parul se tunde drept insa pe lateral, iar in fata trebuie tuns gradual, pentru ca zonele gatului cu par sa fie acoperite si sa echilibreze locul unde gatul este prea subtire. Parul poate fi lasat si mai gros si se va tunde in trepte mai mari, cu lungimea in fata incat sa depaseasca umarul.

Truc la colorare:
Se amplaseaza in zona gatului culori mai inchise fata de restul culorii, pentru ca se va crea o senzatie vizuala de mai gros. Lungimea bretonului trebuie sa fie pana la gene sau poate chiar pana la jumatatea nasului.

2.  Cand o persoana are gatul lung si gros
Coaforul va tunde la fel ca si la punctul 1, adica in scari, niciodata nu se va tunde scurt, pentru ca astfel zonele cu probleme vor fi lasate acoperite.

Truc la colorare:
In zona gatului se amplaseaza culori mai deschise care vor crea senzatia vizuala de transparenta, iar lungimea bretonului va fi pana la sprancene.

3. Cand o persoana are fruntea mica
Stilistul va apela la un breton mai adanc, care va incepe din crestetul capului, pentru ca crea impresia unei frunti inalte si vor fi amplasate culori mai inchise in zona bretonului.

Truc la colorare:
In interior se amplaseaza accente de culoare mai vie, ce vor crea senzatia de spot in interior, adica de luciu si miscare.

Iata si alte trucuri foarte importante pentru ca tunsoarea sa se potriveasca fetei tale:

• Daca ai nasul lung si esti slaba, nu trebuie sa iti faci coc inalt; sa nu iti ridici parul, pentru ca amplifici lungimea nasului.

• Daca ai un gat scund, nu iti face coc, nu iti ridica parul.

• Daca ai fruntea mare, este ideal sa iti faci un breton asimetric ce va taia fruntea in jumatate incat sa para ovala si mica. Nu trebuie colorat bretonul blond sau de orice alta culoare deschisa, pentru ca blondul va crea transparenta si, mai ales, mareste…

• Atunci cand ai craniul mic, poti opta pentru orice culoare, dar precizez ca alegerea culorii se face in functie de culoarea pielii, care poate fi calda sau rece, si trebuie sa tii cont si de culoarea ochilor.