Scapă de complexul părului alb

695

Scapă de complexul părului alb! Indiferent că ai 16 sau 60 de ani, albirea părului va interveni inevitabil la un moment dat. În timp ce îmbătrâneşti, pigmenţii din păr dispar, lăsându-l fără culoare. Părul cărunt sau alb aduce cu el noi provocări, dar soluţiile sunt simple şi îţi pot oferi un aspect simplu şi elegant.

Scapă de complexul părului alb

Scapă de complexul părului alb, în funcție de tipul problemei. Există diferite metode prin care se poate scăpa de acest complex. În cele ce urmează, te invităm să le descoperi.

Problemă: Am doar câteva fire albe, dar sunt aspre şi ies în evidenţă.

Soluţie: Scapă de complexul părului alb, smulgând acele câteva fire. Părul cărunt este uscat şi fragil, iar dacă ai o coafură netedă, tinde să stea ca acele pe arici. Dacă nu ai multe fire de păr alb, atunci poți să le smulgi. Contrar a ce ai auzit, nu vor creşte două (sau trei, sau zece) în loc. Ritmul de albire este diferit pentru fiecare. Dacă albești repede, ai avea impresia că de câte ori smulgi un fir, apar altele în loc, dar ele oricum apar, chiar dacă le smulgi sau nu.

Problemă: Sunt gata să îmi vopsesc părul cărunt. Care este cea mai bună metodă?

Soluţie: Scapă de complexul părului alb alegând o vopsea care să te avantajeze. Indiferent dacă alegi să te vopsești singură sau apelezi la un profesionist, stilistul tău îți poate da sfaturi cu privinţă la ce ți s-ar potrivi cel mai bine. Discută cu el despre alegerea culorii.

Multe femei cred că cea mai potrivită e o culoare cu o nuanţă sau două mai deschise decât culoarea naturală, ori ceva asemănător cu cea din copilărie. Dacă părul cărunt e prea des să fie smuls, e împărţit în mod egal şi încă predomină culoarea naturală, atunci stilistul tău poate incerca să acopere griul în reflexii inchise sau deschise.

Problemă: Mi-am ascuns părul cărunt de ani de zile. Dar acum predomină  şi aş vrea să îl las aşa. Cum reuşesc să fac schimbarea fără rădăcini ale părului gri?

Soluţie: Vopsirea părului cărunt este dificilă pentru că, de fapt, nu are culoare. Poți schimba culoarea părului în nuanţe de gri, treptat, în timp ce griul din părul tău creşte. Sau poți folosi vopsele temporare ori semipermanente pentru rădăcini. Aceste produse vor acoperi griul, dar se duc după câteva spălări, şi abia atunci puteţi decide dacă aveţi nevoie de încă o aplicare. Indiferent ce veţi alege, o tunsoare scurtă va ajuta la menţinerea timpului scurt de tranziţie.

Problemă: Am părul cărunt şi acum am nevoie de o coafură măgulitoare.

Soluţie: Scapă de complexul părului alb, abordând o coafură cu care să te simți bine. Părul cărunt sau alb e adesea aspru şi necesită învăţarea unor noi tehnici de stilizare. Deoarece părul alb poate fi uscat, tunsorile scurte arată mai măgulitoare decât celelalte. Acestea fiind spuse, o tunsoare adulatoare ar trebui să se potrivească cu trăsăturile feţei, indiferent dacă ai părul cărunt, culoarea naturală sau ceva combinat între ele. Este important să îți înnoiești coafura periodic pentru a nu părea veche, indiferent de culoare. Chiar dacă decizi să rămâi cu părul cărunt sau nu, alege o tunsoare elegantă şi măgulitoare pe care să o îndrăgești…