Secrete pentru un păr perfect

320

Secrete pentru un păr perfect, care să strălucească de sănătate? Dacă vă doriți să aveți un păr de invidiat, atunci vă invităm să citiți informațiile și sfaturile noastre din acest articol, căci veți descoperi o mulțime de lucruri interesante despre regenerarea și îngrijirea părului.

Secrete pentru un păr perfect

Unele secrete pentru un păr perfect se află chiar la îndemâna noastră. Dacă firele de păr și-au pierdut strălucirea și în ultima vreme au început sa cadă în număr din ce în ce mai mare, sa știți că acesta este un fenomen specific cu precădere perioadei reci. Din fericire, această problema are soluții naturiste pe care le puteți aplica fără dificultate.

Iată care sunt cele mai eficiente secrete pentru un păr perfect:

Calcarul din apă poate fi de vină

Lipsa strălucirii se datorează în special calcarului din apă, ce atacă părul și îl deteriorează. Renunțați pentru o perioadă la a mai folosi şamponul obisnuit, iar în schimb, spălați-vă cu gălbenuș de ou, căci acesta are proprietăți de reparare a firelor. Clătiți-vă apoi cu apă călduță din belșug, iar în ultima apă de limpezit adăugați câteva picături de oțeț de mere sau de zeamă de lămâie, pentru curățare și strălucire. Veți observa cum părul dvs. își va regăsi frumusetea în doar câteva săptămâni.

SFATUL NOSTRU
Pentru a reda tonicitatea părului, este nevoie și de un impuls din interiorul organismului. Unul dintre acele secrete pentru un păr perfect este reprezentat de o alimentație adecvată, sănătoasă. De aceea, vă recomandăm să consumați o dată pe zi cereale integrale ori germeni de grâu și legume verzi.

Este necesar să vă și hidratați coresponzător, de aceea vă sugerăm să beți cât de des aveți ocazia suc de grapefruit, deoarece proprietățile sale sunt excepționale pentru păr și organism în general.

Tonice capilare 100% naturale

Nu vă panicați: este normal să se piardă zilnic până la 40 de fire de păr, căci în felul acesta are loc reînnoirea celulelor capilare. Motivele de îngrijorare apar atunci când la un singur pieptănat se distrug prin smulgere sau rupere sute de fire; în acel caz, este clar că aveți nevoie de un tratament corespunzător prin care să remediați situația.

De aceea, vă recomandăm să aplicați unele dintre următoarele secrete pentru un păr perfect, pe care le puteți prepara chiar la dvs. acasă, fără dificultăți. Aceste loțiuni sunt pe bază de plante care se găsesc în farmacii ori la plafar:

  • Fricționați-vă săptămânal scalpul cu un decoct preparat din trei linguri de amestec părți egale de rădăcină de brusture și de iarbă mare, căci au proprietăți benefice împotriva căderii părului. Puneți plantele in 500 ml apă și lăsați să fiarbă 30 de minute.
  • O altă metodă eficientă este loționarea cu tinctură preparată din 20 g rădăcină de brusture şi iarbă mare (în părți egale). Se lasă la macerat 15-20 de zile în 100 ml alcool de 70°. După aplicare, lăsați părul se zvânte, apoi periați-l cu o perie aspră, din păr natural.

SFATUL NOSTRU
Unul dintre cele mai eficiente secrete pentru un păr perfect constă în clătirea acestuia cu infuzie concentrată de mușețel. Pe lângă efectul de tonifiere, acesta oferă firelor reflexe blonde, aurii, cu un aspect natural și sănătos…