Sfaturi pentru vopsirea parului roscat

279

Fie ca vrei un roscat natural precum au Amy Adams sau Debra Messing sau o nuanta mai socanta precum cea a lui Allison Iraheta in „American idol”, expertii ne spun ca exista o nuanta de roscat pentru fiecare dintre noi. Trebuie doar sa o gasesti pe cea potrivita pentru vopsirea parului roscat.

Sfaturi pentru vopsirea parului roscat

Cand vine vorba de vopsirea parului roscat, trebuie sa iei in considerare nuanta pielii tale si culoarea ochilor. Unor femei li se pot potrivi nuante mai capsunii sau culoarea ciresei,  in timp ce altora li se potrivesc culori mai aramii.

Chiar daca aproape oricine se poate vopsi roscat, trebuie sa stiti ca este o culoare destul de dificila si e mai bine sa nu te vopsesti tu acasa, ci sa te ajute un profesionist. Roscatul are tendinta sa se decoloreze foarte repede. Asa ca, daca vrei o culoare frumoasa mai mult timp, trebuie sa ai grija de ea. Procesul de vopsire este diferit pentru fiecare femeie in parte. Iata ce inseamna asta pentru diferite culori de par:

Vopsirea parului roscat daca esti blonda:
E usor sa transformi un par blond natural intr-un roscat superb. Dar trebuie sa gasesti nuanta potrivita. Ai grija sa nu fie prea luminoasa.

Vopsirea parului roscat daca esti bruneta:
Brunetele trebuie sa se decoloreze inainte de a se face roscate. Trebuie extras pigmentul inainte de a-l adauga pe cel nou.

Daca vrei sa te vopsesti roscat si esti carunta sau ai parul alb complet:
Femeile carunte nu ar trebui sa se voseasca singure, pentru ca e destul de greu sa nimeresti roscatul adecvat.

Dupa ce te-ai facut roscata, trebuie sa ai mare grija de parul tau. Cum am spus mai devreme, parul roscat are tendinta de a se decolora foarte repede.  Fii atenta la produsele pe care le folosesti. Acestea trebuie sa iti protejeze parul…

Alege sampoane, balsamuri si alte produse create special pentru parul vopsit. Nu trebuie sa te expui prea mult la soare. Roscatul trebuie retusat mai des decat alte culori.