Topul șampoanelor naturiste

Share

Topul șampoanelor naturale pe care vi-l propunem în acest articol este bazat pe sfaturile specialiștilor și reprezintă o alternativă benefică, demnă de luat în considerare, mai ales dacă doriți nu doar să vă spălați părul, ci să îi oferiți și îngrijirea corespunzătoare de care are nevoie.

Topul șampoanelor naturale

Topul șampoanelor naturiste prezintă combinații care pot fi preparate acasă, cu ușurință. Dacă vă numărați printre acele femei care pun preț pe sănătate și evită șampoanele cu chimicale din comerț destinate părului, atunci vă invităm să descoperiți cinci rețete de șampoane naturiste, pe care le puteți realiza acasă.

Proprietăți benefice

Nimic nu egalează tratamentele naturiste în materie de îngrijire, înfrumusețare şi stimulare a creșterii firelor de păr. Unele secrete ale frumuseții părului s-au păstrat încă din străbuni, iar specialiștii zilelor noastre nu fac altceva decât să proprietățile și efectele benefice ale șampoanelor naturiste, de casă. În plus, aceste rețete de șampoane naturiste sunt necostisitoare și pot fi obținute de către oricine, chiar în propria bucătărie.

Topul șampoanelor naturiste

1. Două gălbenuşuri proaspete, bine separate de albuşuri, se freacă cu două linguri de coniac şi patru linguri de apă plată. După omogenizarea perfectă, puteți folosi amestecul ca pe un şampon obişnuit.

2. Combinația dintre un gălbenuş şi câteva picături de tinctură de ardei iute (sau de urzică) inlesneşte dezvoltarea şi vigoarea firelor, așadar nu se putea să lipsească din topul șampoanelor naturiste. Se aplică pe părui umed, se fricţionează energic, pentru a se obține spuma, se clăteşte cu apă călduță din belșug (sau cu un extract de plante). Acest tratament este util şi în combaterea mătreții, efectele benefice apărând după primele două sau trei spălări. Pentru ca rezultatele să se mențină o perioadă mai îndelungată, se recomanda ca măcar o vreme să nu se mai folosească șampoane din comerț, ci numai această combinație naturală.

3. Tărâțele au și ele proprietăți deosebite asupra părului. Înglobați o lingură de tărâțe de grâu într-un gălbenuș pe care l-ați bătut spumă. După ce ați masat părul şi scalpul cu această pastă obținută din gălbenuș și tărâțe, îndepărtați-o cu un amestec dintr-un litru de apă caldă în care ați adăugat un litru de borş şi patru linguri de oţet de mere. Șamponul pe bază de tărâțe de grâu este de neegalat pentru întreținerea părului care se îngraşă repede.

4. Iată şi un excelent extract natural pentru clătirea părului, pe care vi-l prezentăm în topul șampoanelor naturiste. Combinați în părți egale brusture, urzică şi mesteacăn – bucăți care au fost uscate și mărunțite. Puneţi trei pumni de plămadă într-un litru de apă călduță, lăsați la macerat pentru câteva ore, după care filtrați şi dați la o parte lichidul rezultat. Plantele rămase le fierbeți într-un litru de apă timp de cinci minute, iar după răcire strecurați ceaiul printr-o sită fină. Combinați cele două extracte şi clătiți-vă părul într-un lighean curat. Acest preparat întărește rădăcina firului şi îi împiedică despicarea…

5. În topul șampoanelor naturiste găsim și șamponul de urzică, ce remediază problema mătreții și este folositor în cazul scalpului uscat. Puteți prepara acest șampon din infuzie de urzică, două albușuri și o lingură de fulgi de săpun naturist, obținut din plante.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente