Tratament pentru păr şi scalp uscat cu unt de shea

264

Dacă aveţi păr casant, şters sau uscat, poate doriţi să încercaţi un tratament tradiţional, natural, cu unt de shea. Seminţele de shea conţin ulei si sunt disponibile sub forma unui unt cremos, de culoare bej, sau ca ingredient în anumite produse de păr. Dacă părul uscat sau mătreaţa vă doboară, atunci acest tratament hidratant testat în timp vă poate ajuta.

Tratament pentru păr şi scalp uscat cu unt de shea

Cum ajută părul uscat untul sau uleiul de shea:

De obicei scalpul produce ulei sau sebum, pentru a menţine părul moale şi lucios. O varietate de factori, cum sunt eczemele, şamponările frecvente, vremea uscată, usucă părul. Dacă nu ştiţi exact de ce vi se usucă părul sau scalpul, discutați cu un dermatolog. Uleiul şi untul de shea conţin vitaminele A,E şi F, precum şi hidratanţi naturali care calmează scalpul uscat şi iritat, restaurează luciul şi volumul părului, si protejează împotriva deteriorărilor.

Dacă doriţi să utilizaţi unt pur, încercaţi unul 100% pur, care nu conţine decât ulei din nucă de shea. Luaţi o cantitate mică şi încălziţi-o în mână, astfel încât să se răspândească cu uşurinţă. Masaţi untul în scalp, apoi coborâți uşor pe păr, de la rădăcină spre vârfuri. După 5-30 de minute, spălaţi părul cu un şampon fin. Dacă aveţi păr casant, încreţit sau care se încâlceşte uşor, aplicaţi o cantitate mică şi lăsaţi-o în păr.

Produse care conţin ulei sau unt de shea

Unele produse de îngrijire a părului combină uleiul de shea cu alte ingrendiente botanice de hidratare. Anumite balsamuri conţin shea cu multe vitamine, uleiuri esenţiale de citrice şi ulei de cocos. Puteţi clăti balsamul după doar două minute de la aplicare…

Pentru un tratament uşor, fără grăsimi, încercaţi uleiurile cu shea. Pe lângă shea, acestia conţin ulei de germeni de grâu, suc de aloe vera, precum şi alte ingrendiente botanice. Aplicaţi uleiul pe părul umed sau uscat, după nevoie, pentru a calma simptomele uscării.