Tratamente naturale pentru părul subțire

245

Daca suferiţi de subţierea părului, probabil sunteţi îngrijorate şi în căutare de un tratament pentru această situaţie. Deşi este normal să pierdeţi între 50-100 de fire de păr zilnic, orice număr mai mare presupune o problemă a părului.

Tratamente naturale pentru părul subțire

Există câteva motive pentru care se întâmplă aceasta. Stările fizice şi mentale pot cauza subţierea părului, cea mai frecventă cauză fiind stresul. Un nivel ridicat de stres cauzează pierderea părului. Dacă asta e cauza şi la dumneavoastră, nu vă faceţi griji, pentru că, odată cu reducerea stresului, părul va începe să crească la loc.

O altă cauză a subţierii părului o reprezintă uzul de coafuri la cald şi a proceselor chimice. Acestea slăbesc firul de păr şi provoacă ruperi răspândite pe întreg scalpul, ceea ce duce la un aspect de păr subţiat. La fel, şi aceasta e o problemă temporară. Prin reducerea stilizărilor la cald şi a proceselor chimice, permiteţi părului să se refacă în timp.

Pentru a sprijini regenerarea părului, urmaţi o dietă sănătoasă. Trebuie să hrăniţi scalpul pentru a beneficia de refacerea părului. Proteinele sunt importante pentru creşterea părului. Consumaţi alimente bogate în proteine, precum carnea slabă, ouă şi soia. Includeţi siliciu în dieta zilnică, deoarece e un nutrient ce favorizează creşterea părului. Se găseşte în orez, ovăz, varză şi seminţe de floarea-soarelui. De asemenea, puteţi lua suplimente nutritive care se găsesc în farmacii sau în magazinele special orientate pe creşterea părului.

Trataţi părul cu blândeţe. Evitaţi pieptănarea părului când e ud, pentru că atunci e în starea cea mai vulnerabilă. Folosiţi, pentru a îl descâlci, o perie specială sau un pieptene cu dinţi lungi. Nu strângeţi părul prea tare când îl prindeți în cocuri sau cozi, pentru că şi astfel puteţi rupe firele de păr…

La final, incercaţi stimularea manuală a scalpului pentru a creşte cantitatea de sânge bogat în nutrienţi la rădăcina părului. Masaţi scalpul cu ulei de cocos sau de măsline, cu degetele, pentru cel puţin cinci minute. Pe lângă stimularea scalpului, astfel îndepărtaţi manual excesul de sebum care înfundă foliculii de păr.