Beneficiile cosmeticelor naturale

71

Tu stii ce contin produsele tale cosmetice? Te-ai uitat vreodata pe eticheta produselor tale cosmetice si nu ai recunoscut sau nu ai stiut ce e cu acele ingrediente? Este o situatie destul de comuna, caci produsele de ingrijire personala si produsele cosmetice au o lista lunga de ingrediente cu denumiri chimice confuze.

natural

Cosmetice conventionale VS cosmetice naturale

Compania Bionsen a realizat un studiu prin care atrage atentia asupra substantelor chimice sintetice cu care femeile intra in contact prin intermediul cosmeticelor si produselor de ingrijire. Acestia au identificat 515 substante sintetice cu care femeile intra in contact zi de zi.

cosmetice sintetice

Cosmeticele conventionale utilizeaza parabeni, conservanti sintetici, arome sintetice, substante alergene si, unele dintre ele, chiar si cancerigene!

Spre deosebire de cosmeticele conventionale, cosmeticele 100% naturale si bio utilizeaza  uleiurile vegetale organice in locul derivatilor din petrol si ai siliconului, glucolipide din uleiuri naturale, porumb si cereale, in locul derivatelor de polietilen glicol (PEG sau PPG), ceara de albine sau ceara vegetala in locul cerii din silicon sintetic, uleiuri esentiale si hidrosoli, in loc de arome sintetice. Un motiv destul de convingator pentru a utiliza cosmeticele 100% naturale in detrimentul cocktailurilor de substante chimice!

Pentru ca nu contin substante din OMG-uri si substante chimice, cosmeticele naturale sunt sigure pentru piele, insa trebuie sa aveti in vedere ca unele uleiuri esentiale naturale pot provoca alergii persoanelor cu pielea sensibila…

Cantitatea substantelor active folosite in cosmeticele naturale este mult mai mare fata de cele conventionale; prin urmare, eficienta lor in ingrijirea tenului si pielii este cu atât mai mare.