Cele mai periculoase ingrediente din cosmetice

Share

Cele mai periculoase ingrediente din cosmetice nu sunt intotdeauna usor de evitat, insa puteti diminua mult numarul toxinelor pe care le introduceti in organism daca sunteti mai selective in privinta produselor pe care le folositi pentru ingrijire si infrumusetare.

Cele mai periculoase ingrediente din cosmetice

Cele mai periculoase ingrediente din cosmetice nu se gasesc neaparat in produsele ieftine; ele sunt prezente si in cele scumpe, iar unele sunt mai periculoase decat altele cand sunt utilizate in mod excesiv. O multime dintre compusii chimici sintetici produc iritatii, patrund in organism prin piele si pot duce si la tulburari endocrine, alergii, afectiuni sau chiar boli.

Cele mai periculoase ingrediente din cosmetice

Iata care sunt unele dintre cele mai daunatoare ingrediente din produsele pe care le folositi deseori:

Alcoolul izopopril
Acesta este un solvent si un agent de denaturare provenit din petrol; atunci cand este inhalat sau ingerat, poate provoca dureri de cap, ameteli, depresie, greata, voma, si poate duce chiar la coma. Este des intalnit in sampoanele colorante pentru par, lotiunile pentru masaj, cremele pentru maini, lotiunile after-shave, parfumuri si alte produse de infrumusetare. Pe langa utilizarea lui ca ingredient in cosmetice, mai are intrebuintari si ca antigel sau solvent pentru selac.

Parabenii
Parabenii sunt printre cele mai periculoase ingrediente din cosmetice. Acestia reprezinta niste conservanti utilizati la scara larga ce previn dezvoltarea si acumularea bacteriilor, dar care insa sunt asociati cu riscul ridicat de provocare a cancerului la sani, deoarece au fost indentificati in multe mostre de biopsii. Acestia se gasesc si in anumite alimente si produse farmaceutice.

Uleiul mineral
Uleiul mineral este si el tot un derivat provenit din petrol si este intalnit in uleiul pentru bebelusi. Acesta actioneaza ca o folie in jurul pielii, impiedicand sistemul imunitar natural sa actioneze si inhiba abilitatea pielii de a respira si de a absorbi cremele naturale, hranitoare si hidratante, ceea ce poate duce la aparitia acneei si a altor tulburari la nivelul pielii, din cauza ca functiile celulelor sunt incetinte si nu se mai pot dezvolta normal; in urma lor, pielea va ajunge sa aiba un aspect imbatranit in mod prematur.

Chimicalele din lotiunile antisolare
Lotiunile pentru protectie solara absorb razele ultraviolete si protejeaza pielea impotriva arsurilor, dar pe de alta parte provoaca tulburari la nivelul sistemului endocrin atunci cand sunt absorbite de corp. In unele cazuri, pot ataca tesutul celular si chiar sa ajute dezvoltarea cancerului. Substante daunatoare intalnite cel mai des si care fac parte din compozitia lotiunilor antisolare sunt benzofenona, avobenzona, acidul paraaminobenzoic, octinoxate (cunoscut si ca octyl methoxycinnamate).

Masuri de precautie

Puteti limita expunerea fata de cele mai periculoase ingrediente din cosmetice, tinand cont de urmatoarele sfaturi:
• Mancati sanatos, caci o mare parte din frumusetea pielii este data de catre alimentatia corecta.
• Cautati sa cumparati mai ales alimente organice, crescute in mod natural.
• Evitati mancarurile procesate si bazate pe chimicale.
• Beti multa apa filtrata.
• Fiti atente la etichete atunci cand cumparati produse cosmetice, pentru a evita ingredientele daunatoare mentionate in acest articol…
• Folositi preponderent produse naturiste, preparate dupa retete traditionale, deoarece sunt mult mai sanatoase.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente