Sfaturi in alegerea parfumului potrivit

Share

Alegerea parfumului este o arta pe care trebuie sa o stapanesti daca iti doresti sa fii remarcata in orice situatie.

Cuprins:

Multe dintre femei au probleme in alegerea parfumului potrivit, sau cel putin un parfum de calitate, cu un miros care sa reziste si care sa le fie placut. Cu totii stim ca exista arome de parfum in functie de anotimp, personaliate, conceput din plante specifice unei anumite perioade a anului.

Alegerea parfumului potrivit

Sfaturi in alegerea parfumului potrivit

Tipuri de parfumuri

• Parfum – cel mai scump, cu cea mai mare rezistenta a mirosului;
• Apa de parfum – are un continut mai putin uleios si rezistent;
• Apa de toaleta – potrivita pentru un mediu de lucru, nu produce alergii;
• Apa de colonie – cel mai ieftin tip de parfum, cu cea mai slaba aroma.

Cele mai cunoscute arome

• Accente proaspete, naturale, verzi si florale;
• Fructate, citrice si condimentate;
• Mosc si feromoni;
• Orientale;
• Accent clasic lemnos;
• Accente sportive.

Alegerea aromei

Femeile aleg adesea parfumul in functie de personalitate si chimie, poate fara sa realizeze. Ceea ce le atrage la ele se reflecta adesea in personalitatea lor. Aromele au mirosuri diferite asupra fiecareia dintre noi, deci nu este indicat sa testezi mirosul pe o prietena. Cand mergi la cumparaturi pentru alegerea parfumului, alege cel mult trei sau patru variante, pentru a nu le confunda. O aroma poate mirosi diferit cateva minute dupa ce o aplici, deci da-i putin timp inainte sa iei o decizie.

Aplicarea parfumului

Aplica parfumul pe piele si incheieturi. Permite-i sa se usuce natural. Nu freca incheieturile intre ele, deoarece acest procedeu va altera si diminua mirosul. Evita folosirea parfumului aproape de fata sau in spatele urechilor. Nu se va pastra in acele locuri si iti va usca pielea. Pentru o aroma de durata, aplica putin parfum in straturi. Multe arome se gasesc si in sapunuri, geluri si lotiuni de corp. Acopera cu parfum de aceeasi aroma, pentru o rezistenta mai mare. Se poate sa reziste pana la sase-opt ore.

Pentru a evita patarea si decolorarea, nu aplica parfum pe haine sau bijuterii. Lasa parfumul sa se usuce inainte de a te imbraca. Unele parfumuri sunt mai inchise si au tendinta sa pateze, deci ai grija sa porti haine care se pot spala dupa fiecare purtare. Urmeaza regulile de depozitare, intrucat parfumul se va inchide din cauza varstei si depozitarii nepotrivite.

Pastreaza parfumurile puternice in afara biroului sau a mediului de lucru. Unii oameni au alergie la anumite parfumuri si nu apreciaza iritatia. Pot provoca dureri de cap si atac de astm, deci aplica-l cu moderatie!

Depozitarea parfumului

Evita temperaturile extreme atunci cand depozitezi parfumurile. Pastreaza sticluta acoperita, cu gura in sus si departe de lumina soarelui. Nu este nevoie sa le depozitezi in frigider, ci sa fie un loc rece, intunecat, deoarece ar trebui sa prelungeasca durata de rezistenta a aromei…

Retine: nu alege parfumuri pentru o zi speciala. Cu trecerea timpului, mirosul se va altera, se va diminua si nu vei obtine ce iti doresti. Bucura-te astazi de parfumul tau, cand este proaspat!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente