4 masti facute in casa pentru inlaturarea punctelor negre

211

Exista o multime de remedii pentru inlaturarea punctelor negre. Multe dintre ele se pot face in casa, de catre oricine, cu produse de regula alimentare.

masti facute in casa pentru inlaturarea punctelor negre

Punctele negre reprezinta una dintre cele mai intalnite probleme ale pielii printre tineri si adolescenti. Pielea grasa si cu pori deschisi este predestinata aparitiei punctelor negre. Zonele cele mai afectate sunt barbia, nasul si obrajii, deoarece in acestea porii deschisi sunt mai mari si mai numerosi. Porii de acest fel genereaza secretii mai mari si, implicit, conduc la mai multe depuneri in deschiderile lor.

Va prezentam 4 dintre aceste masti pentru inlaturarea punctelor negre:

1. Prima dintre ele este cea facuta dintr-o jumatate de ceasca de faina, o jumatate de ceasca de pulpa de papaya si o lingura de miere. Amestecul se omogenizeaza bine, apoi se aplica lent, cu miscari circulare, pe tenul spalat in prealabil.

Efectele acestei masti se vor observa aproape imediat, papaya fiind renumita pentru proprietatile sale, inlaturand cu succes praful si toate celelalte depuneri sebacee din porii deschisi.

2. O alta masca pentru a scapa de puncte negre este cea realizata din  combinarea unui galbenus de ou, bine batut cu cativa stropi de lamaie. Amestecul, desi nu prea incantator, este eficient. Oul batut se va lipi de materiile aflate in pori, care se vor indeparta prin spalare. Adiacent, zeama de lamaie are efect astringent si antiinflamator. Lamaia curata si tonifica in acelasi timp, iluminand tenul.

3. Daca aveti la indemana o lingurita de ovaz, una de iaurt, una de zeama de lamaie si alta de ulei de masline, veti obtine una dintre cele mai izbutite masti-tratament pentru punctele negre. Mixtura se aplica usor pe zonele cu probleme. Ovazul are rolul esential, actionand mecanic asupra punctelor negre. Ceea ce nu reuseste el prin frecare, poate fi suplinit de uleiul de masline sau de iaurt. Toate la un loc au capacitatea de a curata si de a catifela pielea.

4. O alta masca pentru inlaturarea punctelor negre aflata la indemana tuturor este cea realizata din sare de lamaie si miere sau din zahar si miere, in functie de ceea ce doriti. Ambele curata si tonifiaza. Sarea sau zaharul curata porii, iar mierea vindeca iritatia si face pielea mai moale si mai fina…

Indiferent pe care o alegeti, nu uitati ca puteti realiza in bucataria proprie masti pentru inlaturarea punctelor negre, deoarece sunt mult mai eficiente si mai naturale decat ce puteti gasi pe piata. Intoarcerea la natura este intotdeauna un lucru bun si de dorit!