7 reguli pentru a avea un zâmbet frumos

111

Iată sapte reguli pentru a avea un zâmbet frumos! Când vine vorba despre îngrijirea dinţilor, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că doar 25% dintre bacteriile care coabitează în cavitatea bucală pot fi distruse folosind periuţa de dinţi. Există câteva mici secrete de care trebuie să ţii cont dacă vrei să ai o dantură albă şi perfectă, pentru a zâmbi cu încredere şi a evita multe probleme de sănătate corelate cu o igienă orală precară. Descoperă-le!

7 reguli pentru a avea un zâmbet frumos

Cele șapte reguli pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos sunt utile oricui dorește să își îngrijească cu atenție propria dantură:

1. Mergi în mod regulat la medicul stomatolog

Foarte important este să mergi la un control stomatologic cel puţin o dată pe an. Cu această ocazie, medicul stomatolog va putea identifica din timp eventualele problemele de sănătate orală, dar în același timp, poate reprezenta o bună oportunitate de a iți face o curățare profesională a dinţilor.

2. Perie-ți dinţii de două ori pe zi

A doua dintre cele șapte reguli pentru a avea un zâmbet frumos se referă la felul în care se realizează periajul dentar. Dimineaţa şi înainte de culcare, perie-ți dinții. Atenţie, însă! Nu te spăla imediat după ce smalţul dinţilor a fost expus la acizii care se găsesc în unele băuturi, alimente sau fructe precum citricele.

3. Aplică o dietă sănătoasă şi echilibrată

Pentru a avea dinţii sănătoşi, se recomandă o dietă sănătoasă şi echilibrată, consumarea zilnică a fructelor şi legumelor, cu evitarea expunerii îndelungate a dinţilor la substanțele acide pentru a preveni eroziunea acidă. Evită fumatul şi consumul de alcool, pentru că acestea pot produce probleme grave de sănătate orală.

4. Foloseşte aţa dentară

Aţa dentară este unul dintre cele mai eficiente produse de curăţare interdentară pentru a elimină placa bacteriană şi mâncarea în zonele unde se strânge de obicei și anume de-a lungul gingiei şi între dinţi.

5. Ai grijă de dinţii sensibili

Una dintre cele șapte reguli pentru a avea un zâmbet frumos se referă la îngrijirea sporită a dinților sensibili. De un anumit grad de sensibilitate a dinţilor suferă aproape una din trei persoane. Aşadar, dacă alimentele reci sau fierbinţi ori periajul îţi produc senzaţia de durere, este necesar să consulţi medicul stomatolog pentru a stabili care este cauza si cum se poate remedia.

6. Ai grijă de dinţii tăi şi când eşti în mişcare

Chiar şi atunci când ai o zi aglomerată sau când călătorești, asigură-te că obiceiurile sănătoase nu sunt întrerupte: după orice masă sau gustare mestecă o gumă fără zahăr pentru a stimula secreţia salivară şi a reduce acizii din placa bacteriană…

7. Evită să ai gura uscată

Ultima dintre cele șapte reguli pentru a avea un zâmbet frumos este evitarea senzației de gură uscată. Folosirea unor medicamente poate da uneori senzaţia de gură uscată. Aceasta nu numai că este incomodă, dar poate poate creşte riscul de boli gingivale, de apariţie a cariilor sau a infecţiilor bucale. Pentru a le evita, după ce ai mâncat sau ai băut, mestecă gumă fără zahăr pentru 20 de minute şi bea în mod regulat apă. Astfel, va fi stimulată salivarea.