Home / FRUMUSETE / Ingrijirea corpului / Beneficiile uleiului de jojoba pentru piele si par

Beneficiile uleiului de jojoba pentru piele si par

Extras din semintele copacului de jojoba care creste in Mexic, Arizona si California, uleiul de jojoba este un remediu natural uimitor, care poate fi folosit pentru piele si par. Verifica cele mai populare utilizari ale uleiului de jojoba si afla de unde poti cumpara acest extract natural.

Beneficiile uleiului de jojoba pentru piele si par

Foloseste uleiul de jojoba ca arma secreta pentru a obtine un par mai frumos si o piele mai hidratata.

Ulei de jojoba pentru par

Cand ai un par uscat si lipsit de stralucire, uleiul de jojoba este o alegere potrivita pentru un produs natural care iti rezolva problemele. Foloseste acest produs in mai multe feluri, de la un tratament rapid (aplica pe par inainte de a intra la dus si clateste), la unul mai profund (aplica o lingura de ulei de jojoba pe par si lasa sa actioneze, acoperind capul cu o casca pentru dus).

Unul dintre beneficiile uleiului de jojoba este abilitatea lui de a ne apara de varfurile despicate. Foloseste o picatura sau doua pe varfuri inainte de a folosi uscatorul.

Beneficiile uleiului de jojoba pentru piele

Motivele pentru care uleiul de jojoba este din ce in ce mai popular pentru tratamentele de piele au de-a face cu faptul ca nu este chiar un ulei, este mai degraba o ceara lichida.

Foloseste-l ca hidratant, lotiune de corp si chiar ulei pentru cuticule. Uleiul de jojoba este minunat si pentru tratamentul buzelor uscate, dar si pentru demachiere, cand este amestecat cu apa, in cantitati egale.

Il poti folosi inainte de autobronzant pe genunchi si coate, pentru a te asigura ca autobronzantul nu le va inchide prea mult la culoare.

Tratament pentru acnee:

Comparat cu alte uleiuri, acesta este unul comedogenic, in functie de firma la care apelezi si cat esti de predispusa la porii astupati.

Unii oameni il folosesc ca demachiant sau hidratant pentru fata, fara sa lupte cu eruptiile. Daca ai pielea sensibila, uleiul de jojoba, pentru acnee, poate face mai mult rau decat bine.

De unde sa cumperi uleiul de jojoba?

Fie ca vrei un ulei obisnuit sau organic, ar trebui sa alegi produsele presate la rece si 100% nerafinate. Poti gasi ulei de jojoba organic in magazinele cu cele mai sanatoase alimente, dar este disponibil si pe internet sau in farmacii.

Daca vrei sa profiti de toate beneficiile acestui ulei, dar sa eviti naturala lui comedogenica, incearca-l in cosmetice.