Home / FRUMUSETE / Ingrijirea corpului / Beneficiile uleiului de masline în tratamentele cosmetice

Beneficiile uleiului de masline în tratamentele cosmetice

Beneficiile uleiului de masline sunt cunoscute încă din antichitate, din timpul lui Poseidon, zeul mării, și al Atenei, zeița păcii, care se luptau pentru același oraș. Pentru a încheia orice dispută, Zeus a decis ca acel oraș va fi oferit celui care va da oamenilor cel mai de folos dar.

Beneficiile uleiului de masline asupra corpului

Poseidon a lovit o piatra din care a ieșit apă sărată. Atena a împuns pământul cu sulița și a răsărit un măslin. Oamenii au fost atat de încântați de măslin, încât Zeus i-a dat ei orașul, care i-a purtat si numele. De atunci, măslinul a devenit simbolul păcii și al înțelepciunii.

Beneficiile uleiului de masline sunt datorate conținutului ridicat de acizi grași monosaturați, dar și conținutului ridicat de antioxidanți. Conține si vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, dar și acizi grași saturați.

Uleiul de măsline este indicat pentru tratarea tenului deshidratat, deoarece regenerează și hidratează pielea, dar ajută si la îndepartarea impurităților.

Pentru ca tenul să-și recapete strălucirea și pentru a se regenera, stați cu comprese cu ulei de măsline pe față câte 10 minute pe zi, timp de 10 zile. Dupa 10 zile puteți să vă întrețineți tenul prin masaje faciale cu ulei de măsline, o dată la 2 zile.

Beneficiile uleiului de masline in tratamente cosmetice

Cremă antirid: se fierb în ulei de măsline mușețel, tei, coada-șoricelului și gălbenele, iar amestecul se folosește drept cremă hidratantă la două zile.

Beneficiile uleiului de masline in tratament împotriva acneei: se aplică pe zonele afectate 25 cl de ulei de măsline și 100 picături de ulei de lavandă. Efectele vor aparea după cateva zile. Acest tratament nu tratează acneea acută!

Loțiune demachiantă: amestecați un sfert de lingură de suc de lămâie verde, o lingură de lapte, o lingură de suc de castravete si o lingură de ulei de măsline. Se aplica pe față și se clatește dupa 15 minute.

Măști pentru:
riduri: se amestecă un ou, o lingură de miere de albine și o lingură de ulei de măsline extravirgin. Se aplică pe față timp de 15-20 minute, apoi se clătește. Pentru a obține efectul dorit, trebuie făcută această mască de trei ori pe săptămână.

tonifierea tenului: se amestecă o lingură de ulei de măsline cu suc de castravete și argilă. Compoziția se aplică pe față timp de 20-30 minute. Daca tenul este foarte uscat, se poate adăuga si gălbenuș de ou.

pete maronii: se amestecă o lingura de ulei de măsline cu o lingură de lapte, o lingură de mălai și un sfert de linguriță de pudră de coajă de portocală. Se aplică pasta pe față si decolteu și se lasă sa acționeze până se usucă.

tenul gras: se amestecă jumătate de lingura de ulei de măsline cu o lingură de mălai, câteva picături de suc de lămâie verde si o lingura de lapte. Se aplica pasta și se lasă să acționeze timp de 30 minute.