Home / DIETE & FITNESS / CUM SA SLABESTI RAPID / Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere

Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere

Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere, atunci când țesutul care înconjoară aglomerările de adipocite a devenit rigid. Celulita este „compactă”, ceea ce o face mult mai greu de îndepărtat, dar nu imposibil, iar în acest articol vă aducem la cunoștință modalitățile prin care vă puteți retonifia corpul cu ajutorul masajului, pentru a elimina celulita.

Celulita fibroasă - apelați la masaj pentru retonifiere

Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere și țineți cont că se impune să adoptaţi și o dietă din care să lipsească zaharurile. Acestea trebuie evitate, deoarece nu fac altceva decât să agraveze celulita, favorizând până la urmă acumularea adipocitelor şi fibrozarea ţesuturilor. Așadar, apelaţi la o serie de complemente alimentare care vor stimula procesul de destocare.

În paralel, pentru „defibrozare” trebuie să vă masaţi consecvent, folosind creme şi uleiuri adaptate. Puteţi face asta singură sau puteţi apela la ajutorul unui specialist în domeniu, ceea ce este de dorit dacă celulita este foarte avansată.

În cele din urmă, vă recomandăm să faceţi cât mai multă mişcare, căci activitatea fizică influenţează foarte mult metabolismul zaharurilor. Alegeţi sporturlie de anduranţă — ciclism, înot, schi fond, alergare – care vor contribui la dezvoltarea masei musculare la nivelul picioarelor în detrimentul acumulării grăsimii.

RECOMANDĂRI PRIVIND DIETA IN CAZ DE celulita fibroasă

Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere și urmați o dietă adecvată, care constă în următoarele:

Zaharuri cu indice glicemic mic (paste fierte al dente, rădăcinoase, cereale integrale, pâine neagră): acestea furnizează energie, dar nu provoacă creşterea nivelului insulinei şi nici stocarea grăsimii.

Alimente bogate în calciu, fără adaos de zahăr: brânzeturi, fructe, legume, unele ape minerale. Nu consumaţi mai mult de două produse lactate pe zi (lactoza pe care o conţin este tot un fel de „zahăr”).

Excludeţi biscuiţii şi bomboanele. Renunţaţi, de asemenea, la cerealele îndulcite, la gustările din orez expandat, la sucuri, compoturi cu zahăr, la batoanele cu ciocolată.

Remedii

Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere, asociat cu remedii naturiste pe bază de:

VERBINĂ

Decoctul are rolul de a reduce durerile provocate de celulita fibroasă. Se fierb două mâini de verbină proaspătă într-o jumătate de litru de oţet de mere. Se foloseşte (cu tot cu plantă) sub formă de cataplasme, care se aplică, pentru o jumătate de oră, pe locurile afectate de celulită. Acelaşi efect îl are pasta preparată dintr-un castravete proaspăt, dat pe răzătoare, şi circa 100 g cartofi fierţi şi decojiţi.

SOLUTIE PENTRU MASAJ

La bain-marie, încălziţi încet, timp de o oră, o jumătate de litru de ulei de măsline în care aţi pus două linguri de coada-calului, două linguri de coajă de lămâie şi două linguri de flori de gălbenele. Lăsaţi preparatul la macerat, la loc cald, timp de zece zile, amestecând zilnic. Filtraţi şi adăugaţi 30 de picături de ulei esenţial de geranium-rosat şi 20 de picături de ulei esenţial de vetiver. Masaţi-vă cu acest ulei pe zonele afectate de celulită.

ULEI COMPLEX PENTRU BAIE

Celulita fibroasă – apelați la masaj pentru retonifiere și folosiți un ulei complex pentru baie. Adăugaţi în cada cu apă zece picături de ulei esenţial de lămâie, cinci picături de ulei esenţial de chiparos şi cinci picături de ulei esenţial de ienupăr, toate diluate în prealabil într-un ulei de bază. Frecaţi bine zonele cu probleme, folosind o mănuşă aspră, pentru a activa circulaţia sanguină locală şi a facilita acţiunea dezinfiltrantă a uleiurilor esenţiale…

Save