Home / FRUMUSETE / Ingrijirea corpului / Masti naturale pentru ten

Masti naturale pentru ten

Fie ca să accentuezi atuurile cu care natura te-a înzestrat, fie ca să corectezi unele mici imperfectiuni, nu trebuie să cheltui sume uriaşe sau să-ţi pierzi timpul prin saloane de înfrumuseţare. Si pe vremea bunicilor noastre, când nu existau astfel de centre cosmetice, femeile arătau bine, şi asta în condiţiile în care se îngrijeau cu ce aveau la îndemână. Urmaţi-le exemplul şi vă garantăm că veţi radia de frumuseţe.

Masti naturale pentru ten

Peeling cu sare. Ca să îndepărtaţi celulele moarte de la suprafaţa epidermei şi să optimizaţi regenerarea cutanată, înmuiaţi puţină sare grunjoasă cu apă călduţă, apoi frecaţi-vă faţa, extrem de uşor, ca să nu zgâriaţi, pornind de la bărbie către frunte. La final, clătiţi-vă cu multă apă călduţă.

Mască cu argilă. Se recomandă mai ales dacă aveţi tenul gras. Amestecaţi putină argilă verde cu apă călduţă sau, şi mai bine, cu infuzie de muşeţel, cât să obţineţi o pastă bună de întins pe faţă. Aplicaţi-o în strat uniform, evitând zona din jurul ochilor. Lăsaţi să acţioneze un sfert de oră, apoi îndepărtaţi lutul uscat cu apă călduţă. În timp, tratamentul ajută la închiderea porilor, estomparea cicatricelor lăsate de coşuri, reducerea sebumului.

Hrăniţi-vă pielea cu miere. După ce v-aţi curăţat temeinic faţa cu un demachiant, întindeţi pe ten un strat de miere polifloră mai lichidă. Masaţi, ca să înlesniţi pătrunderea principiilor active în piele. Repetaţi procedura măcar bisăptămânal…