Reţete naturale pentru săpun de casă cu glicerină

880

Fabricarea de săpun de casă este o activitate simplă şi distractivă, fie că e cu glicerină sau pe bază de leşie. Săpunul cu glicerină e mai uşor de făcut, în timp ce săpunul cu leşie necesită mai mult timp şi mai multe ingrediente.

săpun de casă

Materiale necesare

Veţi avea nevoie de un săpun cu glicerină de 400 grame, un cuţit, un bol de sticlă, o lingură de lemn, coloranţi alimentari, uleiuri sau parfumuri esenţiale, matriţe de săpun, şi alcool sanitar (într-o sticlă cu pulverizator).

Instrucţiuni

  • În general, toate reţetele de săpun de casă cu glicerină necesită o tehnică asemănătoare, cu schimbări minore ale ingredientelor. Prima oară tăiaţi săpunul în cubuleţe şi introduceţi-le în bol.
  • Încălziţi produsul la cuptorul cu microunde până se topeşte complet. Puteţi folosi o lingura de lemn pentru a amesteca atunci când verificaţi starea conţinutului. Lăsaţi să se răcească pentru câteva minute, apoi adăugaţi câteva picături de ulei esenţial. Dacă nu ştiţi ce să folosiţi, încercaţi uleiul de trandafir sau de levănţică.
  • Adăugaţi coloranţi după preferinţe. Câteva picături sunt suficiente pentru a obţine culoarea dorită. Adăugaţi oricare alt ingredient, cum ar fi fulgii de ovăz pentru proprietăţile de exfoliere, şi amestecaţi bine.
  • La final, turnaţi produsul în matriţele pentru săpun şi lăsaţi să se răcească în totalitate. Dacă doriţi, puteţi pulveriza alcool sanitar pentru a elimina bulele de aer. Dacă nu reuşiţi să scoateţi săpunul din matriţă, congelaţi-le pentru 10 minute şi încercaţi iar după aceea. Pentru varietate, puteţi folosi matriţe de săpun în diferite forme: rotunde, ovale, stele, dreptunghiulare, inimi.
  • Un săpun de casă exfoliant se poate crea folosind fulgi de ovăz ca ingredient suplimentar. Puteţi amesteca şi asorta diferite uleiuri esenţiale pentru a crea parfumuri unicate. Pentru săpunuri cu miros exotic, încercaţi uleiuri de flori de portocal, lemn de santal, vanilie, arbore de ceai sau mentă…

loading...
Articolul precedentTratamente pentru par stralucitor si sanatos
Articolul următorHummus din naut si caju

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!