Ritualuri de relaxare

Share

Niște ritualuri de relaxare sunt excelente după o zi de muncă, indiferent dacă seara se anunţă liniştită sau festivă. Dacă doriți să aflați mai multe despre beneficiile aduse de acestea, vă invităm să citiți în continuare informațiile și recomandările noastre.

Ritualuri de relaxare

Următoarele ritualuri de relaxare sunt ușor de urmat și oricine le poate pune în practică. Prin aplicarea frecventă a lor, veți obține rezultate garantate. Mai exact, vă veţi regăsi calmul, eliberindu-vă mintea de problemele cotidiene şi vă veţi reface plinul de energie fizică. Nu în ultimul rând, veţi avea mult de câştigat la capitolul frumuseţe.

Dușul care înviorează simțurile

Duşul de seară nu are numai un rol de curăţare, de purificare a pielii, ci este totodată și unul dintre acele ritualuri de relaxare care se află la îndemâna oricui. Alternând apa caldă și cea rece veţi stimula circulaţia sângelui și activitatea la nivelul sistemului nervos.

Oblectivul: O destindere globală, utilizând virtuţile incontestabile ale aromaterapiei pentru a alunga tensiunea psihică şi oboseala musculară.

Inspirați profund aromele: Pe vremea faraonilor, uleiurile esenţiale erau la mare preţ, fiind utilizate de către reprezentanţii Înaltei societăţi atât pentru binefacerile terapeutice şi cosmetice, cât şi pentru parfumul lor euforizant. Bazându-se pe acelaşi principiu al aromaterapiei, gelurile de duş care se comercializează în zilele noastre au un efect similar. Folosiţi-le ori de câte ori vă spălaţi: închideţi ochii, eliberaţi-vă mintea, lăsaţi corpul să se destindă şi inspiraţi adânc miresmele pe care le emană. Veţi constata că vă simţiţi dintr-odată mai bine, că sunteţi mai optimişti. Principiile active conţinute de aceste produse sunt tonice, hrănitoare şi protectoare pentru epidermă. În plus, consistenţa lor cremoasă şi culorile pastelate oferă o reală plăcere tactilă şi vizuală.

Talasoterapie în cadă: îmbunătățiți-vă circulaţia venoasă de la nivelul membrelor inferioare, plimbând jetul de apă caldă, apoi de apă rece, de mai multe ori consecutiv, pe porţiunea din spatele genunchilor. Pentru a scapă de tensiunile acumulate peste zi, udaţi-vă mai întâi zona decolteului cu apă, rece, apoi gâtul, de jos în sus, ţinând capul lăsat pe spate. Puneţi apoi bărbia în piept şi procedaţi la fel tot cu apă rece — stropind de data aceasta ceafa. Dacă resimţiţi un şoc prea puternic, este cazul să vă opriţi imediat.

Dușul scoțian: Are de fiecare dată un efect revigorant garantat. Faceţi un duş cu apă caldă pentru câteva minute, apoi răciţi progresiv apa, până ajunge aproape rece. Oboseala va dispărea ca prin farmec ca urmare a acestui tratament.

SFATUL SPECIALISTULUI

Duşul scoţian determină dilatarea, apoi contractarea vaselor sangvine, având un efect stimulant asupra sistemului circulator. Nu se recomandă însă a fi efectuat după un efort fizic intens.

Recomandare: O dată sau chiar de două ori pe săptămână efectuaţi un gomaj simplu al întregului corp, deoarece și acesta este unul dintre acele ritualuri de relaxare care sunt eficiente. Acest tratament vă va netezi pielea şi îi va reda strălucirea. De asemenea, aplicat cu regularitate facilitează pătrunderea în epidermă a cremelor de hidratare, crescându-le astfel eficacitatea.

Rețetă de casă: Veţi obţine un excelent produs de gomaj amestecând trei linguri de fulgi de ovăz cu tot atâtea linguri de lapte…

Special: Dacă pielea dvs. este excesiv de uscată, urmaţi exemplul femeilor hinduse şi ungeţi-vă din cap până în picioare cu câteva picături de ulei esenţial de susan ori de migdale înainte de a intra la duş. Veți remarca efectele benefice ale acestor ritualuri de relaxare!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news