Scapa de kilograme cu chirurgia bariatrica

137

Chirurgia bariatrica (numita si chirurgia obezitatii) este o alternativa care are rezultate uimitoare pe termen lung pentru persoanele care doresc sa slabeasca. In acest articol, te invitam sa descoperi mai multe informatii despre acest subiect.

Scapă de kilograme cu chirurgia bariatrica

Scapa de kilograme cu chirurgia bariatrica, ce te ajuta sa arati asa cum ai visat intotdeauna, sa fii mult mai atragatoare si sa iti tii greutatea sub control. Daca te-ai saturat sa incerci tot felul de diete si regimuri care nu sunt intotdeauna sanatoase, mai ales cele extrem de restrictive, atunci acest tip de operatie iti poate veni in ajutor si vei scapa de stresul kilogramelor in plus pentru o perioada foarte mare de timp.

Tipuri de operatii bariatrice

Scapa de kilograme cu chirurgia bariatrica, alegand tipul de operatie de care ai nevoie. Exista mai multe tipuri de astfel de interventii:

• Chirurgia bariatrica restrictiva (care micsoreaza volumul stomacului) este cea mai cunoscuta dintre ele; inelul gastric laparoscopic consta in introducerea unui inel din silicon in jurul portiunii superioare a stomacului si ingustarea trecerii alimentelor prin acest loc, astfel stomacul va arata precum o clepsidra – masa va fi mult mai mica in volum, deoarece mancarea va ajunge in portiunea superioara, care se va umple mult mai repede si va aparea in mod rapid satietatea.

• Gastrectomia longitudinala – aceasta a devenit mai populara in ultimii ani si consta in sectionarea longitudinala a stomacului, care este transformat intr-un tub subtire, ce nu permite accesul alimentelor in cantitati mari;

• Mai exista si interventii malabsorbtive, care insa nu se mai practica in ziua de astazi.

Aceste interventii sunt foarte usor suportate de organism si rareori au rezultate mai slabe. Gastrectomia longitudinala este cea mai practicata interventie in ultimii ani, pentru ca ofera rezultate mai bune ca interventia cu inelul din silicon.

Pretul pentru chirurgia bariatrica

Scapa de kilograme cu chirurgia bariatrica, deoarece va fi o investitie cu rezultate foarte bune, ce se vor dovedi durabile in timp. La noi in tara preturile se situeaza incepand de la 4.500 euro si pot ajunge pana la 9.000 de euro insa in Statele Unite costurile unei astfel de operatii pot ajunge pana la 40.000 de dolari. Preturile sunt pe masura rezultatelor oferite, de care pacientele din intreaga lume sunt foarte multumite.

Afectiunile corelate cu obezitatea au pe primul loc diabetul si hipertensiunea arteriala, insa sunt urmate indeaproape si de catre cele articulare, inficienta respiratorie, insuficienta cardiaca sau infertilitatea.

Pentru un diagnostic corect sunt necesare evaluarile mai multor medici, precum cel nutritionist, cardiolog sau endocrinolog, intrucat este nevoie de examinarile pe toate planurile respective, spre a se lua masurile de precautie aferente – este o operatie importanta ce pune in legatura sistemele respective ale organismului.

Scapa de kilograme cu chirurgia bariatrica insa tine cont si de posibilele consecinte. Varsaturile, greturile, sangarerea vizibila, toate sunt simptome care ar putea fi alarmante pentru orice persoana, de aceea este deosebit de important sa anunti medicul daca simti ceva in neregula cu organismul tau. Acesta va sti ce este de facut in cazul in care se iveste o asemenea situatie…

Save