Home / FRUMUSETE / Ingrijirea corpului / Tratamente de infrumusetare cu ulei de ricin

Tratamente de infrumusetare cu ulei de ricin

Uleiul de ricin este adesea privit ca cel mai bun tratament pentru mentinerea sanatatii, dar si pentru diferite tratamente cosmetice. Acesta este cunoscut a fi drept un remediu pentru constipatie.

Tratamente de infrumusetare cu ulei de ricin

De-a lungul timpului, egiptenii au folosit acest ulei pentru tratarea iritatiilor oculare.

Beneficiile uleiului pentru par

  • Cresterea parului. Masati-va usor scalpul si parul cu cateva picaturi de ulei si acest lucru va imbunatati circulatia sangelui, ce va duce automat la stimularea cresterii in lungime a acestuia. Uleiul contine omega 6, iar acest lucru ii va aduce si un plus de stralucire.
  • Tratarea afectiunilor scalpului si a matretii. Daca va stiti cu un par uscat si un scalp cu probleme, incercati sa utilizati aceasta masca: amestecati o lingurita de ulei de ricin cu una de ulei de masline si adaugati peste sucul la jumatate de lamaie. In cazul in care aveti un par gras, combinati uleiul de ricin cu miere, aloe vera si sucul la jumatate de lamaie. Aplicati masca la radacina si lasati-o sa actioneze 30 minute. Samponati si clatiti.
  • Incalziti putin ulei, masati-va parul, apoi infasurati-l intr-un prosop si lasati-l aproximativ 30 minute sau chiar o noapte intreaga, apoi clatiti. Aceasta combinatie va va hidrata parul si va va lasa senzatia ca ati facut o schimbare.

Beneficiile uleiului pentru ten si piele

  • Ascunderea semnelor de imbatranire. De la primul contact avut, observati cat de repede este absorbit de piele, cat de moale ramane si cat de bine o hidrateaza. Uleiul ajuta, de asemenea, la producerea de elastin si colagen ce determina intarzierea aparitiei liniilor fine, a ridurilor si ofera pielii un aer juvenil. Pentru tenul uscat: ¼ de ulei de ricin si ¾ ulei de susan; pentru ten normal: ¼ ulei de ricin si ¾ ulei de masline; pentru ten gras: ¼ ulei de ricin cu ¾ ulei de jojoba.
  • Remediu impotriva arsurilor solare. Multumita proprietatilor calmante si anti-inflamatorii, este bun si in aceasta problema des intalnita. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati cu ulei de cocos (in proportie de 1:1) pe zona afectata si sa insistati, iar in curand veti simti efectul linistitor.
  • Lupta impotriva acneei si a cicatricilor. Tocmai acidul care se gaseste in acest ulei il face minunat. Inainte de acest tratament, spalati-va fata cu apa calduta, pentru a deschide porii si apoi masati usor cu cateva picaturi de ulei si lasati-l peste noapte sa actioneze. Dimineata, clatiti. Daca se repeta acest obicei, in curand veti scapa de problemele tenului.

Alte beneficii

  • Usureaza durerile cauzate de artrita doar prin aplicarea acestuia, cald, cu ajutorul unei comprese.
  • Castiga lupta impotriva constipatiei, deoarece are un puternic efect laxativ. Se recomanda a nu fi folosit daca sunteti insarcinata.
  • Daca e luat pe cale orala, uleiul vindeca alergiile. Fiind un produs natural, anti-alergic, doar cateva picaturi pe zi pot reduce semnificativ simptomele cauzate de acestea. Totusi se recomanda a consulta un medic specialist inaintea ingerarii.

Nu in ultimul rand, poate induce travaliul. Nu se recomanda a face acest lucru acasa, dar trebuie sa mentionam ca poate provoca contractile din cauza acidului ricinoleic din compozitie…

Loading..