Cum sa scapi de cearcane cu ajutorul tratamentelor naturiste

Share

Invata cum sa scapi de cearcane cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Cum sa scapi de cearcane cu ajutorul tratamentelor naturiste

Cearcănele, ridurile fine, pungile de sub ochi sunt câteva neplăceri care ne trădează lipsa somnului, nivelul de stres, prea multe ore petrecute în faţa calculatorului, dar şi afecţiunile cu care ne confruntăm. Puţină pudră sau un creion corector, tratament cosmetic din când in când şi ai înlăturat problema? Poate pe moment, pe termen lung însă nu este o soluţie.

Cearcănele sunt rezultatul tulburărilor circulaţiei venoase şi a celei limfatice, dar și a unor afecţiuni ale organelor interne, precum inima, rinichii, glanda tiroidă, pierderea bruscă în greutate, a particularităţilor anatomice (piele foarte subţire şi deschisă la culoare in jurul ochilor), stresul, consumul regulat de alcool sau tutun. Dar şi a carenţei de fier, dezechilibrelor hormonale, deshidratării. Temporar, cearcănele pot apărea după un plâns de durată, nopţi nedormite, oboseală excesivă. Le poţi diminua semnificativ aspectul inestetic recurgând la diverse „trucuri” pentru a hrăni şi netezi pielea de sub ochi.

Cum sa scapi de cearcane

Somn odihnitor. E primul aspect căruia trebuie să îi acorzi atenţie. Dar, pentru a te bucura de un somn odihnitor, nu e suficient doar să dormi destul, ci şi să te culci şi să te scoli la aceleaşi ore. Şi asta într-o cameră bine aerisită, pe o pernă nu prea mare, fără a bea lichide câteva ore înainte de culcare. Demachierea înainte de culcare este obligatorie, iar dimineaţa e bine să-ţi ştergi pleoapele cu bucăţele de gheaţă, eventual dintr-o infuzie de plante.

Alimente pe alese. Important este şi ce mănânci, având grijă ca în meniul tău să incluzi alimente care întăresc vasele de sânge: ceapă, ceai verde, pătrunjel, afine. Cât mai multe legume şi fructe în stare crudă. Şi da, nu uita să bei apă. De asemenea, din când în când e bine să ţii câte o cură de detoxifiere a organismului.

Pătrunjel verde. Este unul dintre cele mai bune remedii, înlăturând nu doar cearcănele, ci şi pungile de sub ochi. Pregăteşte o loţiune dintr-o lingură de pătrunjel opărit in 200 g apă fiartă şi lăsată la infuzat 15 minute. Apoi strecoară lichidul şi înmoaie în această soluţie discuri de vată pentru a le aplica pe zona ochilor pentru zece minute. Dacă recurgi la acest procedeu în fiecare zi, într-o lună nu va mai rămâne nici urmă de cearcăne. La fel de bine poţi pasa pătrunjel verde într-un castron de porţelan cu o lingură de lemn (nu metalică, pentru a evita oxidarea). La o linguriţă de pătrunjel se adaugă două linguri de smântână, se amestecă bine şi se aplică pe pleoape pentru 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă rece. Aplicarea zilnică a unei asemenea măşti timp de două săptămâni elimină în totalitate edemele de sub ochi, cearcănele, ba chiar şi ridurile fine.

Comprese. Poţi aplica pe pleoape discuri de vată sau şerveţele înmuiate în ceai verde, de patru ori la un interval de două minute.
Pentru eliminarea cearcănelor, a ridurilor fine şi tonifierea pielii din jurul ochilor, sunt foarte bune compresele cu infuzie de muşeţel, salvie, mărar.
Se opăreşte o linguriţă de plantă uscată cu 100 ml apă şi se lasă la infuzat zece minute. Jumătate din soluţie se foloseşte rece, iar cealaltă fierbinte. Discurile de vată înmuiate în soluţia obţinută se aplică alternativ pe pleoape. O asemenea procedură se face înainte de culcare timp de o lună, o zi da şi una nu. Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi calmante, foarte eficiente sunt ceaiul de muşeţel si cel verde, intrucat ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi estomparea pungilor de sub ochi, iar ceaiul negru atenuează cearcănele.

Suc de castraveți. Se trece un castravete prin răzătoare, se stoarce sucul, se înmoaie şerveţelul în el şi se aplică pe pleoape. La fel de bine se pot aplica şi rondele de castravete proaspăt.

Cuburi de gheață. Ajută la eliminarea cearcănelor, a umflăturilor de sub ochi şi la tonifierea pielii. Simplu: gheaţă şi ceai. În primul caz, pe pleoape se aplică pentru cinci minute bucăţi de gheaţă înfăşurate în polietilenă, în al doilea pliculeţe de ceai, fierte şi răcite în congelator.

Cartof crud. Se dă cartoful pe răzătoarea măruntă, se înfăşoară în tifon şi se aplică pe pleoape pentru zece minute. La o asemenea mască se recurge o dată pe săptămână, timp de șase săptămâni. În pasta de cartofi se poate adăuga şi pătrunjel verde bine zdrobit. Dacă ai rădăcină de pătrunjel, acesta poate înlocui cartoful, masca urmând s-o menţii pe ochi timp de 20 de minute…

Masaj. Din dorinţa de a scăpa de cearcăne, poţi recurge şi la masaj, însă este important să-l faci în fiecare zi. Nu durează mult şi e foarte eficient. Curăţă bine faţa cu un tonic sau o loţiune fără alcool. Mai întâi loveşti uşor cu buricele degetelor zona din jurul ochilor, după care masezi uşor, timp de trei minute, zona de sub pleoapa inferioară de la tâmple spre rădăcina nasului. Pentru a nu suprasolicita inutil globul ocular, evită să masezi pleoapa superioară.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente