Zona feţei care are nevoie de protecţie împotriva soarelui şi pe care ai ignorat-o

Share

Chiar dacă foloseşti creme cu factor de protecţie solară, există o zonă a feţei tale care are nevoie absolută de protecţie împotriva razelor ultraviolete şi cel mai probabil tu nu o protejezi corect.

Zona feţei care are nevoie de protecţie împotriva soarelui şi pe care ai ignorat-o

Ai acoperit cu creme SPF toată faţa, dar tot ai ratat un loc. Mai puţin de 10% dintre oameni realizează că este critic să îşi protejeze ochii de razele ultraviolete.

Toată acea zonă a ochilor este vulnerabilă în faţa razelor UV, spun experţii americani în oftalmologie. Aceştia văd tot mai multe cazuri de arsuri solare la nivelul ochilor, tot mai mulţi oameni cu leziuni la albul ochilor şi tot mai multe tipuri de cancer în ochi şi în jurul ochilor, iar statisticile sunt alarmante.

Societatea Americană de Cancer face anumite predicţii şi spune că vor apărea 2580 de cazuri noi de cancer ocular anul acesta, cele mai multe dintre ele fiind melanoame mortale pe care unele cercetări le leagă de expunerea la soare.

Iar 24 de milioane de oameni – dintre care peste 60% sunt femei – vor ajunge să sufere de afecţiuni care le afectează sănătatea oculară, cum ar fi cataracta, boală care poate fi alimentată de leziunile pe care le provoacă razele ultraviolete la nivelul ochilor.

Dar există şi o parte bună: există multe lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi proteja ochii de boli şi alte afecţiuni, atât pe termen scurt, cât şi pe termne lung.

Iar protecţia vederii tale începe cu o bună documentare, prin urmare trebuie să ştii cu ce te confrunţi când te expui la soare.

Lumina distruge

Ochii tăi pot fi atacaţi de lumina solară sub forma mai multor afecţiuni, cum ar fi:

  • Nu există ceva care poate repara aceste depozite galbene permanente care apar pe albul ochilor. Oamenii care petrec mult timp la altitudini mari sau pe mare, acolo unde soarele tinde să fie mai puternic, sunt supuşi unui risc mai mare de a suferi de Pinguecula, depozite inofensive, dar inestetice.
  • Fotokeratită. Se mai numeşte cornee arsă sau arsură solară (este inflamarea corneei şi a irisului). Stratul exterior al globului ocular absoarbe 99% dintre razele UV şi poate arde într-un timp scurt, de pildă o oră de expunere neprotejată. Nu vei simţi simptomele în timp real, dar câteva ore mai târziu, semnele pot varia de la iritaţii, la uscăciune, dar şi roşeaţă intensă, umflarea ochilor, durere sau chiar orbire temporară. Dacă simptomele durează mai mult de 24 de ore, mergi la medicul oftalmolog.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news