Home / FRUMUSETE / Machiaj / Cum să scăpăm de pistrui?

Cum să scăpăm de pistrui?

Cum să scăpăm de pistrui? Un subiect care are parte de toată atenția femeilor care vor să scape de aceste mici pete de culoare. În acest articol, vă prezentăm diferite metode eficiente prin care puteți înlătura pistruii, chiar la dvs acasă, fără a cheltui suplimentar.

Cum să scăpăm de pistrui

Cum să scăpăm de pistrui fără tratamente costisitoare? Unele femei nu se simt deranjate de pistrui, considerând că sunt ceva sexy care le oferă originalitate. Însă, există și multe altele ce consideră minusculele pete de culoare brun-gălbuie o veritabilă pacoste. Pentru a scăpa de pistrui, cosmeticienele recomandă niște tratamente naturiste, verificate de către specialiști.

Cum să scăpăm de pistrui cu ajutorul arpacașului:

Se fierbe o jumătate de kilogram de arpacaş în doi litri de apă şi, după ce lăsați să se răcească, strecurați şi adăugați câteva picături de colonie. Cu soluția obținută, spălați-vă pe față dimineața, la prima oră, şi seara, după ce v-ați demachiat.

Cum să scăpăm de pistrui cu ajutorul infuziilor:

Infuzia de soc – este la fel de valoroasă și eficientă precum arpacașul. Se aplică pe ten şi se lasă să se zvânte. Apoi se clăteşte cu puțină apă călduță.

Infuzia de Ciuboțica-cucului – este utilă atât în eliminarea pistruilor, cât și a petelor pigmentare; se prepară dintr-o lingură de frunze și rădăcini, peste care turnați o cană de apă și lăsați să se fiarbă timp de cinci minute la foc mic, apoi, de câteva ori pe zi aplicați pe față acest lichid.

Infuzia cu pătrunjel – Se taie mărunt o legătură de pătrunjel și se toarnă un pahar cu apă clocotită, până se acoperă, apoi se lasă așa timp de doua ore. Infuzia aceasta se aplică în fiecare zi în locurile cu pistrui, iar în timp, acestea vor dispărea.

Cum să scăpăm de pistrui – alte remedii eficiente:

Smântâna și iaurtul – Ungeți-vă fața cu smântână ca și cum ați aplica o mască și lăsați-o să acționeze minimum 20 de minute. Apoi, nu o înlăturați prin spălare cu săpun, ci folosiți un șervețel umed ori un tampon ce a fost îmbibat în înfuzie de pătrunjel, iar la urmă ungeți-vă fața cu o cremă hidratantă. Dacă nu doriți să folosiți metoda cu smântână, o puteți alege pe cea cu iaurt: folosiți iaurt pentru a vă demachia ori a vă spăla fața.

Castravetele – Acesta este și el un bun remediu prin care puteți elimina pistruii și petele pigmentare, deoarece are proprietăți de decolorare: tăiați un castravete în felii subțiri și aplicați-le pe față timp de 30 de minute în fiecare dimineață și seara înainte de somn. Castravetele ajută și în cazul cearcănelor.

Lămâia – Acest fruct antioxidant și plin de vitamine are și efect decolorant pentru pistrui. Întindeți pe față zeama de la o lămâie și lăsați-o să acționeze asupra micilor pete. Se mai indică frecarea cu miezul unei lămâi în zonele unde se află pistruii. După un timp, nu vor mai fi observabili.

Morcovul – Sucul de la un morcov se aplică pe față în fiecare zi, apoi se lasă să acționeze.

Hreanul – Sucul de hrean se aplică pe față cu ajutorul unui tampon și se lasă să acționeze pentru zece minute, timp în care se masează ușor locurile cu pistrui…

Loading..