Cum sa scapi de obiceiurile proaste in materie de machiaj

272

Multe femei capata obiceiuri proaste de-a lungul timpului, obiceiuri care le pot afecta sanatatea si aspectul. Descopera care sunt cele mai proaste obiceiuri in materie de machiaj si invata cum sa scapi de ele.

Cum sa scapi de obiceiurile proaste in materie de machiaj

Fie ca esti mereu grabita sau pur si simplu nu stii cat rau iti pot face obiceiurile proaste in materie de machiaj, sfaturile urmatoare iti pot fi de folos.

Obiceiuri proaste

Nu te demachiezi seara
Nu conteaza cat de obosita esti, nu ar trebui sa mergi la culcare machiata. Nu numai ca iti poti murdari perna, dar iti poti irita pielea. Cumpara-ti servetele demachiante. Sunt foarte usor de folosit.

Nu iti ingijesti corespunzator kitul de machiaj
Daca nu iti ingrijesti corespunzator kitul de machiaj, te poti confrunta cu diverse probleme. Spre exemplu, periile de machiaj pot aduna celule moarte si bacterii. De aceea, ar trebui spalate cu sapun si apa calda cel putin o data pe luna. Sau poti folosi un spray special de curatare.

Cum sa scapi de obiceiurile proaste in materie de machiaj

Folosesti gresit dermatograful
Folosirea dermatografului pe radacina genelor trebuie facuta corect fara a te expune la riscul infectiilor. Cand folosesti dermatograful, asigura-te ca varful este moale. Sau poti aplica dermatograful cu o perie speciala.

Ignori protectia solara
Trebuie sa tii intotdeauna cont de faptul ca pielea ta trebuie protejata de razele UV, indiferent de anotimp. Cauta produse care au SPF intre 15 si 30 sau chiar mai mare…

Exfoliezi pielea prea mult sau prea des
Exfolierea facuta prea des iti poate inrosi fata. Nu exfolia pielea mai mult de o data pe saptamana. Daca vrei un produs exfoliant pentru utilizare zilnica, atunci alege unul cu glicerina sau acid malic – acestea sunt mai blande cu pielea ta.