Cum scapați de cuperoză

Share

Piele uscată, coşuri, cuperoză, riduri… Necazuri ce dau mari bătăi de cap foarte multor femei, mai ales că produsele cosmetice destinate îngrijirii și tratării tenului sunt scumpe şi se dovedesc, în majoritatea cazurilor, ineficiente. Cum puteți dobândi o piele de invidiat apelând la remedii naturiste şi fără cheltuieli prea mari, aflați din rândurile ce urmează.

cuperoza

Cuperoza nu este o boală, nu are origine infecțioasă si nu este contagioasă, ci definește o fragilitate a vaselor sangvine de la nivelul feţei, capilarele. Afectează deopotrivă pe reprezentanţii ambelor sexe, însă se remarcă mai pregnant în cazul femeilor care au pielea mai fină. La început, manifestările sunt mai rare si mai puţin violente — înroșiri ocazionale la nivelul obrajilor din pricina unor variaţii de temperatură, a unor mese copioase sau chiar a unor emoţii puternice. Vasele delicate ce se găsesc în obraji și nas se dilată exagerat, apoi se contractă. Odată cu trecerea anilor, în lipsa unui tratament, problema se permanentizează.

RECOMANDĂRI

Dimineaţa aplicați o cremă protectoare. Alegeţi un produs care să conţină ingrediente cu efect astringent (pentru a stopa dilatarea excesivă a capilarelor) și care să aibă în același timp efect hidratant.

Seara demachiați-vă cu blândeţe. Renunţaţi la excesul de zel când e vorba de tenul dvs, căci fricţionările prea energice la acest nivel nu fac decât să agraveze simptomele.

Evitați săpunurile care fragilizează epiderma sensibilă. Utilizaţi mai degrabă un lapte demachiant pe care să-l aplicaţi cu degetele, mai moi decât orice burete. Clătiţi-vă cu o apă florală sau minerală, fără să vă frecaţi. De asemenea, dimineaţa, vaporizaţi pe ten puţină apă minerală.

Timp de trei luni, faceți un tratament de fond. Un trimestru este perioada minimă pentru a obţine o ameliorare folosind fie o cremă specială, fie un preparat fitoterapeutic. Așadar, înarmați-vă cu răbdare si începeţi tratamentul. Iată câteva propuneri:

•    Faceţi un amestec din 100 g frunze de rozmarin, 50 frunze de salvie, 25 g flori de nalbă de pădure, 50 g muguri florali de portocal, 50 g urzică moartă albă. Turnaţi peste o lingură din acest amestec 250 ml apă clocotită. Ţineţi vasul acoperit circa 15 minute, apoi strecuraţi, îndulciţi cu puţină miere si beţi câte o cană de ceai înainte de fiecare masă principală a zilei…

•    Pulverizaţi în fiecare seară pe tenul curăţat în prealabil puţină infuzie din flori de tei. Nu vă stergeţi; lăsaţi ceaiul să se usuce pe faţă.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente