Home / FRUMUSETE / Machiaj / Dr. Oz te învață cum să-ți faci singură o cremă antirid

Dr. Oz te învață cum să-ți faci singură o cremă antirid

Ai nevoie de o crema antirid buna? Atunci ar trebui sa stii ce ingrediente nu ar trebui sa lipseasca din astfel de creme, pentru ca sunt considerate a fi cele mai bune arme impotriva imbatranirii. Dr. Oz ne explica care sunt cateva dintre ingredientele pe care sa ne bazam in lupta impotriva aparitiei premature a ridurilor.

Dr. Oz

Factorul de protectie
Se stie ca soarele este cel mai mare dusman al pielii, accelereaza imbatranirea si favorizeaza aparitia prematura a ridurilor. Pentru a preveni acest lucru, dermatologii recomanda utilizarea in fiecare zi a unei creme cu factor de protectie de minimum 15, oricare ar fi anotimpul. Sa alegi factorul de protectie este direct proportional cu tipul tau de piele.

De exemplu, daca utilizezi o crema cu factor 15 se vor bloca circa 93% dintre razele ultraviolete, adica o protectie suficienta pentru aproape toti oamenii. Persoanele cu pielea deschisa ar trebui sa utilizeze creme cu un factor de protectie mai mare, de 30, care va bloca 97% dintre razele ultraviolete. Pe langa imbatranirea pielii, expunerea indelugata la soare, fara protectie, va putea duce pana la cancer de piele.

Antioxidanti
Daca te-ai asigurat ca ai o crema cu factor de protectie, nu va trebui sa omiti antioxidantii, adica un alt ingredient benefic in cremele antirid. Vitaminele A, C, E, zincul, seleniul, siliciul, ceaiul verde, samburii de struguri, alegele, sunt cateva exemple de ingrediente care lupta cu succes impotriva radicalilor liberi ce imbunatatesc textura si aspectul pielii.

Retinolul
Un alt secret al unei pieli sanatoase, fara riduri, il reprezinta retinolul, un derivat al vitaminei A, care este inclus intr-o multitudine de produse de ingrijire a pielii. Poti utiliza o crema antirid bazata pe retinol doar noaptea, pentru ca, expusa la soare, aceasta substanta iti va face pielea vulnerabila si vor aparea petele pigmentare.

Acizii de fructe
Pentru ca o crema antirid sa isi faca efectul, va trebui sa exfoliezi destul de des tenul pentru a putea sa indepartezi celulele moarte de la suprafata epidermei si sa permiti astfel pielii sa poata absorbi nutrientii de care este nevoie. Cremele contin acizi din fructe ce au o actiune exfolianta, vor elimina celulele moarte de la suprafata epidermei si vor reda stralucirea tenului dupa ce hidrateaza si netezeste ridurile…

Loading..