Home / FRUMUSETE / Machiaj / Masti naturale pentru un ten sanatos

Masti naturale pentru un ten sanatos

Fie că aveţi tenul uscat sau gras, fie că este ridat, tern ori obosit, veţi avea nevoie de masti naturale pentru un ten sanatos. Merele, perele, strugurii, gutuile şi dovleacul sunt numai patru dintre alimentele pline de vitamine şi microelemente de care pielea are nevoie stringentă pentru a-şi păstra vitalitatea.

Măști naturale pentru un ten sănătos

Masti naturale pentru un ten sanatos

Mască cu suc de măr. Este excelentă pentru tratarea tenurilor grase. După ce aţi curăţat de coajă câteva mere frumoase, daţi-le pe o răzătoare nemetalică şi stoarceţi sucul printr-un tifon. Amestecaţi zeama, cu puţină argilă verde, o lingură de iaurt şi e gata de întins pe piele.

Mască din gutuie. Ajută la îndepărtarea excesului de sebum şi calmează acneea. Amestecaţi două-trei linguri de miez dat pe răzătoarea fină cu trei linguri de oţet de mere şi puţină argilă albă. Lăsaţi amestecul să se macereze o oră, apoi aplicaţi-l.

Mască cu dovleac. Ajută la rehidratarea tenului uscat. Fierbeţi patru linguri de miez de dovleac mărunţit cu o ceaşcă de smântână lichidă până ce fructul se înmoaie. Adăugaţi o lingură de tăriţe de grâu, amestecaţi repede, apoi aplicaţi aproape fierbinte pe faţă. După 25 de minute, o puteţi îndepărta.

Mască cu struguri. Omogenizaţi două-trei linguri de iaurt cu suc de struguri albi, astfel încât să obţineţi o pastă moale. Întindeţi pe piele, iar după 20 de minute clătiţi.

Pentru ca efectele unui tratament natural al tenului să fie cele scontate şi ca să evitaţi orice efect secundar nedorit, cum ar fi iritaţiile sau infecţiile bacteriene, respectaţi următoarele sfaturi:

Curăţaţi temeinic pielea înainte de a o acoperi cu masca. Folosiţi în acest scop un lapte demachiant sau chiar puţină smântână.

Pentru ca substanţele active să pătrundă mai uşor în ţesut, e nevoie ca porii să fie deschişi. În acest scop, staţi cinci minute cu faţa acoperită cu un prosopel înmuiat în infuzie de muşeţel caldă.

Cel mai bun moment pentru aplicarea măştii este seara, înainte de a vă băga în pat, lăsând răgaz peste noapte elementelor benefice să acţioneze.

Întindeţi preparatul mai întâi pe obraji, frunte şi bărbie, apoi pe gât şi decolteu. Evitaţi buzele şi pleoapele.
Lăsaţi masca să acţioneze măcar 15- 20 de minute, stând culcată pe spate.

Înglobaţi în reţete şi iaurt, un excelent calmant cutanat şi sursă de calciu…
Înlăturaţi masca cu apă călduţă, iar la final clătiţi-vă cu apă rece (preferabil minerală).