Măști naturale pentru un ten sănătos

Share

Fie că aveți tenul uscat sau gras, fie că este ridat, tern ori obosit, veți avea nevoie de măști naturale pentru un ten sănătos. Merele, perele, strugurii, gutuile şi dovleacul sunt numai câteva dintre alimentele pline de vitamine şi microelemente de care pielea are nevoie stringentă pentru a-şi păstra vitalitatea.

Măști naturale pentru un ten sănătos

Măști naturale pentru un ten sănătos

Mască pe bază de suc de măr. Este excelentă pentru tratarea tenurilor grase. După ce aţi curățat de coajă câteva mere frumoase, dați-le pe o răzătoare nemetalică şi stoarceţi sucul printr-un tifon. Amestecați zeama cu puţină argilă verde, o lingură de iaurt şi este gata de întins pe piele.

Mască din gutuie. Ajută la îndepărtarea excesului de sebum şi calmează acneea. Amestecați două sau trei linguri de miez dat pe răzătoarea fină cu trei linguri de oţet de mere şi puţină argilă albă. Lăsaţi amestecul să se macereze o oră, apoi aplicaţi-l.

Mască din dovleac. Ajută la rehidratarea tenului uscat. Fierbeți patru linguri de miez de dovleac mărunţit cu o ceaşcă de smântână lichidă până când se înmoaie. Adăugaţi o lingură de tărâțe de grâu, amestecați repede, apoi aplicaţi aproape fierbinte pe faţă. După 25 de minute, o puteți îndepărta.

Mască din struguri. Omogenizaţi două-trei linguri de iaurt cu suc de struguri albi, astfel încât să obţineţi o pastă moale. Întindeți pe piele, iar după 20 de minute clătiţi.

Pentru ca efectele unui tratament natural al tenului să fie cele scontate şi ca să evitaţi orice efect secundar nedorit, cum ar fi iritaţiile sau infecţiile bacteriene, respectați următoarele sfaturi:

Curăţaţi temeinic pielea înainte de a o acoperi cu mască. Folosiți în acest scop un lapte demachiant sau chiar puțină smântână.

Pentru că substanțele active să pătrundă mai uşor în ţesut, e nevoie ca porii să fie deschişi. În acest scop, staţi cinci minute cu fața acoperită cu un prosopel înmuiat în infuzie de mușețel caldă.

Cel mai bun moment pentru aplicarea măştii este seara, înainte de a vă băga în pat, lăsând răgaz peste noapte elementelor benefice să acţioneze.

Întindeţi preparatul mai întâi pe obraji, frunte şi bărbie, apoi pe gât şi decolteu. Evitaţi buzele şi pleoapele. Lăsaţi masca să acţioneze măcar 15-20 de minute, stând culcată pe spate.

Înglobaţi în reţete şi iaurt, un excelent calmant cutanat şi sursă de calciu.
Înlăturaţi masca folosind apă călduţă, iar la final clătiţi-vă cu apă rece, preferabil minerală…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente