Tehnici de machiaj

Share

Pentru a modela forma fetei, a nasului sau a buzelor fara interventie chirurgicala, foloseste urmatoarele tehnici de machiaj:

Tehnici de machiaj

Tehnici de machiaj pentru ingustarea unei feţe rotunde

Un strop de ruj sub pomeţi face faţa rotundă să pară mai îngustă. Se aplică apoi o pudră de un roşu decent, cu ajutorul unei pensule mai groase, de la obraji până sus la tâmple, lăsând-o să se piardă uşor.

Retuşarea uniformă a tenurilor iritate

Cuperoza, petele roşii, coşurile pot fi mascate cu ajutorul unui creion corector (concealer) de nuanţa pielii. Cele mai practice sunt creioanele cu pensulă integrată sau cu aplicatoare mici. Se aplică pe zona afectată şi se uniformizează cu vârfurile degetelor.

Tehnici de machiaj pentru ingroșarea buzelor subțiri

Se desenează conturul exterior al buzelor cu un creion de aceeaşi nuanţă. Se aplică apoi rujul, se tamponează buzele cu un şerveţel de hârtie, după care se mai aplică un strat de ruj. În cazul nuanţelor mate, se foloseşte puţin gloss, care face ca buzele să pară mai pline. Nuanţele închise ar trebui evitate, fiindcă micşorează gura.

Îmblânzirea contururilor aspre

Pentru a face contururile „colţuroase” să pară mai blânde, se foloseşte o pudră în două nuanţe — nuanţele deschise scot în evidenţă, cele închise atenuează. Se aplică pudra deschisă cu un pămătuf pe mijlocul frunţii, pe partea superioară a nasului şi pe bărbie, iar cea închisă, pe tâmple şi pe părţile exterioare ale maxilarelor.

Tehnici de machiaj pentru micşorarea nasului

Micile manevre de distragere a atenţiei sunt permise. Scoaterea în evidenţă a buzelor, cu ajutorul unui ruj de un roşu puternic; abate atenţia de la nas. Alte posibilităţi de micşorare: se aplică pudră corectoare deschisă pe partea superioară a nasului, iar pe nări o nuanţă mai închisă, pentru atenuare.

Tehnici de machiaj pentru mărirea ochilor

Nuanţele deschise fac ochii mai mari. Se aplică pe eventualele cearcăne o pudră corectoare mai deschisă, iar pe pleoapele superioare o „pată”, tot deschisă, chiar sub cel mai înalt punct al sprâncenelor. Iar pentru contrast, se foloseşte o mascara de un negru închis, care să dea volum genelor. Pentru o privire limpede, se trasează o linie de culoare deschisă pe partea interioară a pleoapelor inferioare.

Ridicarea colţurilor ochilor

Se trage o linie fină cu un creion moale, închis la culoare, pe pleoapele inferioare, de la colţul până la mijlocul ochilor. Important este ca linia să ajungă doar până la mijloc, pentru că, astfel, colţurile ochilor par să se ridice (ca la lifting). Se aplică apoi puţin fard alb de pleoape în colţul interior al ochilor şi pe pleoapele superioare, şi se aplica mascara neagră pe gene…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente