Tratamente pentru ten usor de facut

139

Vă propunem niște tratamente pentru ten, utile dacă doriți să scăpați de pistrui, vă confruntați cu problema unui ten uscat și sensibil, ori în cazul în care este obosit sau gras, acneic.

Tratamente pentru ten

Aveți nevoie de tratamente pentru ten oricând acesta iese din parametrii săi optimi, adică atunci când își pierde elasticitatea, când se irită, în momentele în care apare acneea, precum și când este expus în fața unor factori precum schimbarea vremii, care îl pot afecta.

Scăpați de pistrui cu tratamente pentru ten

Sunt unele femei care adoră pistruii și îi consideră sexy, dar există și multe altele care nu doresc să le apară aceste mici pete pe chip. Dacă vă numărați printre cele din a doua categorie, atunci aveți nevoie să vă luați niște măsuri de protecție. În primul rând, feriți-vă de expunerea la soare, căci apariția pistruilor este influenţată de acesta. Dacă este necesar totuși să apelați la tratamente pentru ten împotriva pistruilor, atunci folosiţi pudre fotoprotectoare, creme cu extract de propolis sau ungeţi-vă cu un strat subţire de ulei de ricin. Soluţie cu peroxid. Aplicaţi de două ori pe zi pe faţa curată, doar pe zonele unde apar pistruii, comprese cu apă rece în care aţi adăugat 3% peroxid (perhidrol). Menţineţi compresa 20 de minute. După fiecare aplicare, ungeţi faţa cu ulei vegetal.

Remediu. Dacă pistruii sunt concentraţi doar pe nas, desprindeţi foiţa interioară a unui ou (lipită de coajă) şi aplicaţi-o pe nas cu partea lipicioasă direct pe piele. Lăsaţi-o să se usuce, apoi îndepărtaţi-o. Folosiţi metoda câteva zile consecutiv.

Ten deshidratat şi sensibil

Aveți nevoie de tratamente pentru ten când acesta este deshidratat și sensibil. Acesta se tratează excelent folosind masca de untişor. Iată cum puteți prepara acest tip de mască eficientă: luaţi o mână de frunze, spălaţi-le foarte bine, apoi tocaţi-le mărunt şi amestecaţi-le cu o linguriţă de miere de tei. Aplicaţi masca în fiecare seară, înainte de culcare. Lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute, apoi îndepărtaţi-o cu apă călduţă…

Ten obosit şi „ofilit”

Dacă vă simțiti fața obosită, atunci aveți nevoie de tratamente pentru ten care să îi redea prospețimea. Pentru a vă reîmprospăta chipul, vă recomandăm să preparați masca următoare: folosiţi câteva fire de mărar şi de pătrunjel mărunţite, amestecate cu un gălbenuş şi o jumătate de linguriţă de miere. Omogenizaţi, apoi aplicaţi pe faţa curată, iar după 20 de minute, clătiţi…

Ten gras, acneic.

Optați pentru tratamente pentru ten mai ales când acesta este acneic. Acneea reprezintă un mare chin pentru femeile și fetele din întraga lume, în mod special pentru adolescente, deoarece sunt cele mai expuse din cauza schimbărilor care au loc la nivel hormonal. Există însă soluții, iar unele dintre ele pot fi ușor de aplicat, căci sunt la îndemână. Preparați o tinctură foarte eficientă, urmărind indicațiile noastre: puneţi în 1oo ml oţet de mere frunze de păpădie spălate şi tocate mărunt. Lăsaţi amestecul la frigider timp de cinci zile pentru a se macera, apoi strecurați lichidul. După aceea, amestecați-l cu 30 de picături de tinctură de propolis și faceţi loţionări în fiecare seară.