Tutorial pentru machiajul de şcoală

110

Machiajul unei femei reflectă sensibilitatea, atenţia şi grija pe care şi-o acordă ei insasi, dar machiajul unei domnişoare, atunci când se pregăteşte pentru şcoală, trebuie să fie simplu şi decent.

Tutorial pentru machiajul de şcoală

Frumuseţea şi naturaleţea unei domnişoare trebuie să iasă în evidenţă, dar fără să folosească produse cosmetice în abundenţă atunci când se pregăteşte pentru şcoală.

Prima întrebare a fetelor, după ce s-au trezit, este “cu ce mă voi îmbrăca azi la şcoala?” şi “care este machiajul perfect pentru a fi în concordanţă cu vestimentaţia?”. Trebuie să ai în evidenţă faptul că şcoala nu este locul unde mergi să îţi etalezi garderoba, nici locul în care să îţi poţi scoate în evidenţă trăsăturile corpului, ci este locul în care îţi îmbogăţeşti cultura generală. Mergi acolo pentru a învăţa, pentru a-ţi pune în aplicare cunoştinţele, de aceea, un machiaj decent şi aspectuos te va ajuta să areţi bine în fiecare zi, aşa cum îţi doreşti.

Paşii pe care trebuie să îi urmezi:

Demachiază-te în fiecare zi şi foloseşte o cremă hidratantă pentru faţă. Demachierea zilnică are un rol deosebit de important pentru faţa ta, indiferent ce tip de ten ai. Cu ajutorul cremei hidratante, pielea ta va reda un chip luminos şi îngrijit.

Foloseşte un fond de ten adecvat. Alegerea nuanţei fondului de ten este extrem de importantă. Ai grijă să îţi alegi o nuanţă care se potriveşte tipului tău de ten, altfel diferenţa dintre culoarea pielii de pe faţă şi cea de pe gât sau umeri va fi evidentă.

Alege culori în concordanţă cu nuanţa pielii tale. Pentru un machiaj realizat pentru o zi la şcoală, culorile alese trebuie să corespundă cu nuanţa pielii tale. Astfel, dacă ai un ten deschis, foloseşte farduri în culori deschise, precum roz pal, coral, pentru a nu ieşi prea tare în evidenţă, iar dacă ai un ten închis, culorile potrivite pentru pleoape sunt auriu, mov, maro, iar pe buze poţi aplica nuanţe mai naturale, de exemplu coral, nuanţele cireșelor sau un roșu deschis care să pară natural.

Produse cosmetice necesare pentru machiajul de şcoală

Dacă vrei să arăţi bine, iar prezenţa ta să fie remarcată şi totuşi apreciată atât de colegi, cât şi de profesori, alege un machiaj simplu care să îţi scoată în evidenţă frumuseţea. Ai nevoie de: un fond de ten adecvat nuanţei tale de piele, un fard de pleoape deschis, un rimel rezistent pentru a-ti arcui genele, un gloss de buze în culori pastelate şi pudră de faţă pentru a-ţi nuanţa uşor pomeţii. Pentru sprâncene ai nevoie de un creion în culoarea nuanţei tale de păr pentru a-ţi contura sprâncenele fir cu fir, astfel încât să-ţi creezi un aspect luminos.

Trebuie să ai în vedere faptul că timpul petrecut la şcoală este important pentru dezvoltarea ta personală şi întelectuală. Nu reprezintă locul în care te întâlneşti cu cei mai buni prieteni pentru imortalizarea clipelor frumoase; de asemenea, nu este locul oportun pentru întâlniri speciale. Cu toate acestea, aspectul tău fizic trebuie să rămână un obiectiv primordial. Un ten îngrijit şi luminos, un machiaj perfect şi, în acelaşi timp, natural, te va face să arăţi impecabil, chiar dacă rutina zilnică de la şcoală nu îţi va conferi această dispoziţie.

Click aici pentru alte tutoriale de machiaj