Cum sa gasesti culoarea potrivita pentru par

Share

Alegerea culorii potrivite pentru par este primul pas in obtinerea unui rezultat bun. Urmand cateva sfaturi generale, acestea te pot ajuta sa gasesti o nuanta care sa avantajeze culoarea tenului tau, a ochilor si a culorii naturale, asa ca nu alege un look cu care vei ajunge sa-ti doresti sa iesi din pielea ta.

culoarea potrivita pentru par

Inainte de a alege culoarea potrivita pentru par, trebuie sa cunosti tipurile diferite ale acesteia. Fiecare actioneaza diferit, asa ca trebuie sa fii sigura ca o alegi pe cea mai buna pentru imaginea pe care ti-o doresti.

Tipuri de par

  • Culorile semi-permanente sunt o alegere buna, daca nu ti-ai mai colorat niciodata parul sau daca vrei sa incerci o culoare noua de care nu esti sigura ca-ti va iesi bine. Acestea functioneaza prin acoperirea parului cu o culoare fara apa oxigenata, care va disparea in patru-sase saptamani. Un avantaj al eliminarii treptate este acela ca nu ai de ce sa te ingrijorezi in privinta decolorarii radacinilor. Odata ce cresterea parului este vizibila, culoarea ta naturala a ajuns deja la stadiul normal.
  • Oricum, culorile semi-permanente nu-ti pot da stralucire parului. Il pot doar intuneca. Pot fi folosite, de asemenea, pentru a-ti colora temporar firele albe, pentru a adauga stralucire parului tau si a-l ordona. Sunt cele mai fine tipuri de culoare si ar trebui sa folosesti vopselele semi-permanente atat timp cat iti ofera ceea ce iti doresti.
  • Deoarece patrunde in cuticulele parului si depoziteaza pigmentul direct in textura firului de par, culoarea permanenta nu se spala. Poti folosi o culoare permanenta fie pentru a ilumina, fie pentru a intuneca culoarea parului. Aceste tipuri de culori lumineaza prin albirea parului si adaugarea culorii dintr-o singura miscare.
  • Culoarea permanenta este mai aspra decat cea semi-permanenta si iti poate distruge parul, in special daca o folosesti in mod repetat. Parul tau se poate usca. Ar trebui sa-i acorzi o ingrijire suplimentara in rutina zilnica, odata ce ai folosit o culoare permanenta. Foloseste produse care sunt special concepute pentru par colorat. Acesta va fi mai sanatos, daca aplici produse protectoare termale, inainte sa folosesti orice produs pentru aranjare, ca uscatorul, placa sau ondulatorul, si nu folosi prea des aceste produse.

 Da luminozitate parului

  • Stralucirea si intunecarea parului adauga parti de culoare parului tau. Luminile vor da stralucire parului si sunt o cale buna de a incerca un blond inainte de a-l aplica pe intreg capul. Culorile intunecate dau reflexe de blond si castaniu. Un stilist profesionist poate folosi ambele metode, culoarea parand mult mai naturala si avand o stralucire si o dimensiune mai bune.
  • Decolorarea este procesul folosit pentru a obtine reflexe ultra blonde ca auriu si champagne. Acesta este un proces ce presupune doi pasi: disparitia culorii si aplicarea unei nuante noi. Datorita acestui proces dublu, decolorarea este dificila pentru parul tau. Necesita timp si ascunderea radacinilor crescute la fiecare doua-trei saptamani. Decolorarea nu funtioneaza pentru brunete si, de fapt, este mai dificil de folosit pe un par brunet decat pe nuante natural luminoase. Cand dai luminozitate parului, acesta iti va da ce are mai bun si va fi protejat, daca pastrezi nuante din culoarea parului natural.

Alege culoarea potrivita pentru par

Culoarea parului ar trebui sa avantajeze nuanta tenului. Nuantele tenului sunt calde si reci. Cea mai buna cale de a determina culoarea potrivita a parului este sa le raportezi la culoarea ochilor, a pielii si a culorii naturale.

Aici sunt cateva caracteristici pentru persoanele cu tonuri calde:

Culoarea ochilor: Caprui, auriu, verde, albastru, turcoaz.

Tonurile pielii: Piele bruna cu subtonurile roz sau auriu, ton pal cu subtonuri in culoarea piersicii sau aurii, sau piele bronzata.

Culoarea naturala a parului: Castaniu profund cu reflexe aurii sau roscate, blond roscat sau gri cu tenta galbena.

Pentru tonurile calde, cele mai bune culori ale parului sunt ciocolatiu profund, castaniu auriu, auriu cald, reflexe roscate si blond auriu. Aceste tonuri ar trebui sa evite culorile dure, ca albastru, violet sau negru.

Urmatoarele sunt caracteristici pentru persoanele cu tonuri reci:

Culoarea ochilor: caprui inchis sau negru, albastru/gri, albastru inchis sau caprui cu alb, gri sau pete albastre.

Tonurile pielii: maro foarte inchis, masliniu (incluzand persoanele asiatice, latino), mediu fara culoare in obraji, obraji roz sau subtonuri aurii, palid fara culoare in obraji sau subtonuri roz si bronzurile.

Culoarea naturala a parului: albastru/negru profund, castaniu-cafeniu inchis, castaniu-gri mediu, castaniu-gri rece, blond rece, intr-o gama de auriu si alb rece. Tonurile reci ar trebui sa evite auriul, galbenul, roscatul si bronzul. Se pot folosi, de asemenea, culori artificiale si salbatice ca rosu luminos, burgundy sau violet.

Acasa sau la salon?

Iti poti vopsi parul acasa, dar, daca vrei sa fii sigura de cele mai bune rezultate, mergi la salon pentru o vopsire profesionala. Produsele colorante pot varia de la nuantele indicate pe cutie, iar tipurile diferite de par absorb culoarea in mod diferit. Un stilist profesionist este invatat sa determine nivelul de porozitate a parului, iar aceast lucru determina cat de bine absoarbe parul culoarea si cat de lung este procesul.

Daca te vopsesti acasa, nu folosi produse profesionale daca nu stii cum. Ai grija sa citesti toate instructiunile si sa le urmezi. Analizeaza-ti bine parul.

Aplicarea blondului gri

Culorile permanente vor acoperi albul, dar aminteste-ti ca un corp imbatraneste ca un tot unitar si, daca o culoare este prea blonda, nu se va potrivi cu fata si cu restul corpului tau. Aplica niste nuante mai delicate sau vei putea sfarsi prin a evidentia acele linii si riduri pe care ar trebui sa le minimizezi.

Corecteaza un dezastru al culorii

Etapa fundamentala atunci cand faci o greseala a culorii este sa nu incerci sa o repari de una singura. Mai bine mergi la un stilist profesionist, chiar daca dezastrul a fost produs. Chiar si profesionistii pot gresi, dar sunt cei mai calificati pentru a putea corecta greseala fara sa-ti distruge parul…

Vei avea cea mai buna sansa sa repari in 48-72 de ore aplicarea gresita a unei culor, asa ca apeleaza la un stilist. Daca ai folosit o vopsea pentru colorarea acasa, ia cutia cu tine incat specialistul sa stie exact ce ai folosit. Astfel vei putea repara problema cel mai bine. Daca trebuie sa-ti remediezi singura greseala, apeleaza numarul de telefon de pe cutie, pentru ajutor.

Alege culoarea potrivita pentru par


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente