Un lucru vechi, un lucru nou: Explicațiile tradițiilor de nuntă

Share

Tuturor ne este cunoscută această expresie „Un lucru vechi, un lucru nou, un lucru împrumutat, un lucru albastru”, însă știați că încheierea reală a acestei expresii era „și o monedă de culoare argintie la pantoful tău”?

Cuprins:

traditii de nunta

Chiar și așa, ce înseamnă cu adevărat toate aceste lucruri? Deoarece există numeroase mirese superstițioase în ceea ce privește observarea tradițiilor în ziua cea mare, s-a realizat o investigare a originilor acestor practici, unii experți ai celei mai vechi instituții britanice, Royal Mint, fiind intervievați în acest sens, pentru a ne lumina gândurile referitoare la toate aceste tradiții.

Un lucru vechi

Acest lucru este un simbol al legăturii miresei cu familia și cu trecutul său. Din acest motiv, aici intervine bunica sau mama pentru a-i oferi un lucru pe care să-l poarte în ziua nunții. Bijuterii care aparțin familiei, o bucată de dantelă sau o batistă sunt unele dintre cele mai des întâlnite obiecte pe care le poartă o mireasă atunci când pășește spre altar.

Un lucru nou

Acest lucru reprezintă viitorul. Simbolizează noul capitol din viața pe care o începe mireasa, începând cu ziua nunții, alături de soțul ei, cu care realizează de acum o nouă legătură. Acest lucru poate fi reprezentat de numeroase obiecte, precum rochia, florile sau verigheta, lucru pe care-l poate da jos cu ușurință.

Un lucru împrumutat

Aceasta este o tradiție interesantă, potrivit căreia o femeie fericită, care este deja căsătorită, îi împrumută miresei ceva. Împrumutând acel lucru, mireasa împrumută simbolic o parte din fericirea femeii care i l-a împrumutat. Uneori, acest lucru este făcut de o prietenă apropiată care este deja căsătorită, iar astfel, mireasa are o amintire a prieteniei lor în ziua cea mare.

Un lucru albastru

Culoarea albastru este simbolul fidelității, al purității și loialității, acestea fiind lucruri bune de care trebuie să ai parte în ziua nunții. Deși în timpuri străvechi cuplurile purtau destul de des benzi albastre la pliurile ținutelor lor de nuntă, acest lucru este mai subtil atunci când vine vorba de nunțile moderne, asta datorită faptului că nu se dorește a fi oarecum stricată rochia de mireasă. În schimb, se poate observa o jartieră de culoare albastră sau ojă de unghii albastră, ori chiar inscripția „Da”, scrisă cu albastru pe talpa pantofilor miresei.

O monedă de culoare argintie la pantoful tău

Această monedă este pusă pe pantoful miresei de către tatăl ei chiar înainte ca ea să pășească spre altar, ca dovadă a iubirii, prosperității și fericirii sale în căsnicie. Chiar dacă este mai greu de urmat această tradiție, din cauza faptului că s-a scos din calcul, Royal Mint a lansat o ediție de epocă limitată de astfel de monezi, aparținând anilor 1920-1946, asta ca să ajute miresele să includă această tradiție în ziua lor cea mare.

Unele tradiții de care nu prea s-a auzit:

  • Un coș cu fum la nuntă reprezintă norocul și a fost deseori identificat în mulțime, însă, din diverse motive, această tradiție s-a pierdut.
  • În schimbul confetti-urilor sau a petalelor de trandafir, pe care obișnuiam să le știm faimoase la o nuntă, acum se aruncă cu orez peste cuplul proaspăt căsătorit, în momentul în care iese din biserică.
  • Să găsești un păianjen pe rochia de mireasă era de bun augur în învățătura veche englezească. Cu siguranță acum, nu multe mirese l-ar păstra odată ce l-ar găsi pe rochie.
  • O lingură de lemn nu ar reprezenta cel mai frumos cadou, însă dacă oferi una unei mirese, acest lucru este destinat să o ajute să devină o bună bucătăreasă pentru soțul ei. Cu siguranță această tradiție nu mai este respectată în zilele noastre…

Potcoavele sunt simboluri antice ale norocului și încă mai sunt prezente la numeroase nunți în ziua de azi.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news