6 Sfaturi pentru un selfie PERFECT

167

Fotografii profesioniști acordă timp pentru discuții relaxante cu protagoniștii înainte de sesiunea foto, astfel încât să le inducă starea de relaxare. Mai jos găsiți câteva trucuri pentru poze perfecte:

selfie

  1. Numaratoare până la 3

Una dintre cele mai uzuale strategii ale fotografilor care previn pozele în care să ieși cu ochii închiși este să îți ții privirea îndreptată în jos și să îți ridici capul doar la îndemnul fotografului care numără până la trei, moment în care subiecții se uită direct la cameră.

  1. Schimbă punctul spre care privești

Deși nu este un lucru rău să privești spre obiectiv, nu te uita într-un punct fix, schimbă totuși punctul în care privești, fie spre obiectiv, apoi spre fotograf sau în depărtare.

  1. Folosește-te de vocale

Îți dorești o poză reușită, dar nu reușești mereu să ai un zâmbet natural, nici măcar atunci când zici „cheese”? Încearcă să pronunți vocalele „a, e, i, o, u” cu gura ușor întredeschisă într-un mod care te avantajează.

  1. „Zâmbește” din privire

Un zâmbet larg nu înseamnă întotdeauna o poză reușită, mai ales când nu simți nevoia să zâmbești, întrucât acesta poate părea forțat; cel mai bine ar fi să îți relaxezi gura și să „zâmbești cu ochii”, astfel vei avea o expresie mai relaxată și mai frumoasă.

  1. Ajustează-ți poziția corpului

Și poziția corpului în fața aparatului de fotografiat este foarte importantă. Fotografii recomandă de cele mai multe ori mici trucuri pentru a părea mai relaxați. Tineți cont de bărbie, aduceți fruntea puțin în față pentru a vă defini maxilarul sau îndreptați un umăr spre aparatul foto…

  1. Lumina perfectă

Lumina bună este ingredientul perfect pentru niște fotografii reușite, fie că faci fotografiile în mediul exterior, fie în cel interior. Dacă ești în cel interior, atunci orientează-te către ceea mai luminoasă zonă a casei, de preferat lângă o ferestră, și lasă lumina să cada pe tine, iar pentru exterior alege să stai în zonele de umbră astfel încât lumina să îți bată din față.