Colectia Valentino primavara 2014

138

Colectia de primvara Valentino 2014 a fost inspirata de opera si introduce multe lemente interesante din natura.

Colectia Valentino primavara 2014

Directorii de creatie, Maria Grazia Chiuri si Pierpaolo Picciolli, au adoptat o perspectiva romantica, purtand publicul intr-o lume magica dominata de eleganta, stralucire si rafinament. Cei doi evita temporar mofturile in favoarea unor articole ce detin o nota capricioasa.
Poate ca una dintre cee mai inspirate rochii din colectie este cea cu tul delicat si note muzicale.

Colectia Valentino 2014

Multe dintre articolele colectiei demonstreaza ca notiunea de ,,haute couture’’ este luata in serios. De exemplu, se remarca capa colorata, decorata cu fluturasi, inspirata de ,,Madame Butterfly’’, a carei realizare a durat 550 de ore de munca si lungimea de rochie de printesa, care a presupus utilizarea a 5000 de metri de material auriu si argintiu si o munca de 1800 de ore.

Colectia prezinta articole ce par inspirate de balerine, cu pene aplicate pe rochiile de tul.

Valentino 2014Valentino colectia primavara 2014

Simboluri din natura au fost atat de frumos reprezentate intr-un numar mare dintre creatiile acestei colectii. Rochii lungi pana in pamant cu motive din lumea animala, sunt facute parca pentru gusturile indraznete ale clientilor casei.

Rochia din final este, probabil, una dintre cele mai surprinzatoare. Ea infatiseaza scene din jungla africana, o piesa la care s-a lucrat peste 2000 de ore.

Desi inspiratia din lumea junglei este unul dintre aspectele care au atras atentia, colectia se remarca si prin simplitate, clasicism, ceea ce face ca ea sa raspunda dorintelor clientelor mai conservatoare, care doresc piese feminine, cu o interesanta tenta orientala.

Valentino colectia 2014Valentino spring 2014Colectia pentru femei Valentino primavara 2014Valentino primavaraColectia de primavara Valentino 2014