Gianni Versace

259

Gianni Versace s-a nascut pe 2 decembrie 1946 in Reggio di Calabria. Primele contacte cu lumea modei le-a avut inca de cand era copil, muncind in atelierul mamei sale, incepandu-si astfel ucenicia.

Gianni Versace

In 1972, la varta de 25 de ani, se muta la Milano pentru a lucra ca designer, creand primele creatii pentru Genny si Callaghan. Trei ani mai tarziu prezinta prima sa colectie de haine de piele pentru firma Complice.

Dupa alti trei ani, Versace prezinta prima sa colectie de dama, sub propriul brand, iar colectia pentru barbati a venit cateva luni mai tarziu.

In anii ce a urmat a castigat nenumarate premii si a creat costume pentru mai multe muzee,  piese de teatru si filme. In 1995, a lansat linia pentru tineri Versus, la New York, iar intre timp a colaborat si cu Elton John si folosea modele celebre pentru catwalk: Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Kate Moss, Cindy Crawford.

In acelasi an s-a mutat intr-un cartier de lux din Miami. Din nefericire, pe 15 iulie 1997, Gianni Versace a fost asasinat pe treptele din fata casei sale…

In septembrie 2007 s-a anuntat noul comitet de conducere a companiei: Santo Versace si Jorge Saud, in timp ce Donatella Versace a devenit noul designer sef. In testamentul sau, Gianni a lasat mostenire 50% din imperiul sau nepoatei sale, Allegra Versace, fiica Donatellei.