Karl Lagerfeld

209

Karl Lagerfeld este un designer german in varsta de 83 de ani. Acesta s-a nascut in Hamburg si, dupa ce a terminat studiile la o scoala privata, a absolvit si un liceu de Paris, unde era priceput la istorie si desen.

Karl Lagerfeld

In 1955, la varsta de 22 de ani, a devenit ucenic la Pierre Balmain, dupa ce a castigat locul doi, in urma lui Yves Saint Laurent, intr-o competitie de design de paltoane.

Dupa trei ani petrecuti la Balmain, s-a dus la Jean Patou, unde a realizat cate doua colectii anual, timp de 5 ani, care insa nu au avut succes. In 1962, s-a decis sa lucreze in regim freelance si si-a deschis propriul magazin in Paris, iar in anii ce au urmat a realizat articole vestimentare pentru diferiti designeri.

In 1972 a inceput o colaborare cu Fendi, pentru care realiza haine din blana si accesorii, iar atunci a devenit din ce in ce mai cunoscut.

In ultimii 30 de ani a lucrat pentru mai multe case de moda cunoscute si a avut colaborari cu H&M, Louis Vuitton, Fendi sau Chanel

Pe langa moda, Lagerfeld este pasionat si de fotografie si a realizat mai multe pictoriale cu vedete celebre precum Madonna sau Victoria Beckham.