Home / MODA / Moda anilor 40 – talia ingusta, fuste stranse pe solduri si busturi pline

Moda anilor 40 – talia ingusta, fuste stranse pe solduri si busturi pline

Moda anilor 40 a fost una dintre cele mai populare perioade pentru reproductie si vestimentatia de epoca, moda feminine a combinat stilul cu practicalitatea pentru a obtine o eleganta durabila.

Moda anilor 40

Moda anilor 40 a fost amintita pentru lipsuri si dificultati, cat si pentru monotonie. Razboiul vestimentatiei a fost o provocare la care toti au participat, cread un razboi global, cu rezultate stelare.

Moda anilor 40 a fost reprezentata de rochii lungi pana la genunchi, cu umeri captusiti. Hainele sport au fost mai mult purtate de femei, astfel creand o garderoba mai diversificata. Moda anilor 40 a avut si accesorii create acasa si buclele elaborate le permiteau femeilor sa isi evidentieze flerul fara prea mare cheltuiala. Palariile, mai ales, create din materiale reciclate au avut intaietate.

Moda anilor 40

Siluetele erau sobre, dar chiar si in costume sau salopete de lucru, buclele si rujul luminos le pastra femeilor un look feminin. Jachete scurte, au devenit populare, ingustand soldurile si evidentiind o talie frumoasa. Moda anilor 40 a fost marcata de haine simple si practice, dar femeile reuseau sa arate atragatoare chiar si in cele mai dure zile ale razboiului.

La sfarsitul razboiului si cu ajutorul materialelor din nou disponibile, Dior a decis sa lase formele feminine sa fie modelate de haine. Caracteristicile includeau: umeri delicati, picati, talie ingusta, de multe ori sustinute de corsete, fuste stranse pe solduri, fuste pline, busturi pline. Creatorii cunoscuti ai acelor vremuri erau Dior, Maxwell, Cashin si Klein.

Pentru o tanara necasatorita, munca era un fel de distractie, chiar si cu cativa barbati prin imprejur. Rochiile de seara erau lungi, dar mai putin elaborate. Rochiile formale erau purtate rar.

Moda anilor 40

Cand mergeau la dans, femeile purtau rochii pana la genunchi. Lipsa dresurilor insemna ca femeile purtau machiaj pentru picioare, iar unele chiar isi pictau linii pe picioare, incat sa arate ca niste cusaturi.

Parul si machiajul lor au jucat un rol important in imaginea femeilor. Acestea foloseau rujul si pudra de fata. Machiajul era foarte curat, pal. Forma sprancenelor aranjata primea culori de carbune, la fel si linia genelor. Sfecla era folosita pe post de fard de obraz, iar rujul rosu era cel mai utilizat produs de machiaj al femeilor din anii 40.

Ele isi purtau parul scurt si pana la umeri. Moda anilor 40 includea bucle prinse in agrafe, peste care purtau esarfe la serviciu. Aceasta a devenit o imagine iconica. Zaharul si apa erau produsele pe care le foloseau pentru asezarea parului. Coafurile moderne includeau bucle inalte, cu volum.

Moda anilor 40Moda anilor 40Moda anilor 40Moda anilor 40Moda anilor 40Moda anilor 40Moda anilor 40Moda anilor 40Moda anilor 40

One comment

  1. Pingback: 10 idei de tinute retro - YVE.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi facuta publica. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>