Moda anilor ’90: vezi ce tinute se purtau

1004

Mai devreme sau mai tarziu, vei avea nevoie sa te inspiri din moda anilor ’90. Fiecare perioada revine, cel putin pentru un timp. Iata cum sa adopti un stil inspirat din moda anilor ’90.

Moda anilor 90

Scoate in evidenta buricul. Tricourile anilor ’90, in general, erau lungi pana la talie sau chiar cu cativa centimetri deasupra ei.  Foloseste modelele cu dungi.

Renunta la blugii cu talie joasa; blugii cu talie inalta au fost purtati in anii ’90. Poarta flanela, care a fost facuta cunoscuta atat de femei, cat si de barbati.

Moda anilor 90

Salopetele nu sunt doar pentru agricultori. Acestea au fost cele mai confortabile odata, purtate de multe persoane, mai ales de femei.

Vestele nu sunt doar pentru bancheri. Femeile purtau adesea costume pe corp in anii ’90, cu o vesta pe deasupra.

Alege o rochie lejera de ocazie. Daca ocazia este mai formala, alege o rochie cu dantela, scurta si stramta.

Pentru incaltaminte, alege pantofi cu platforma sau cizme de lupta…

Moda anilor 90

Moda anilor ’90 – Coafura

Pentru coafura poti alege un stil iconic, ce a devenit popular prin televiziune. Acesta implica o stratificare delicata, niste varfuri usor filate si un breton ondulat catre interior intr-o tunsoare medie, cu parul scurt pana in zona maxilarului.

In acea perioada s-a vazut trecerea de la parul voluminos la coafuri si tunsori mai delicate. Placa de indreptat a devenit la moda, asa cum a fost si filarea parului, imbunatatind coafarea tunsorilor in straturi si crearea unor stiluri sexy, delicate, in cea mai mare parte drepte…

Moda anilor 90

Moda anilor 90 – Machiajul

Pentru un astfel de machiaj ai nevoie de un ruj sau un sclipici colorat in nuante naturale sau chiar rosu, mai ales daca ai un ten deschis. Daca folosesti un sclipici, de exemplu in nuanta de piersica, poti aplica un fard de obraz colorat. Ca nuante de fard, in acea perioada se foloseau culorile naturale, mai ales pentru un ruj intr-o culoare mai stridenta, ca rosu. De asemenea, poti folosi si dermatograful si rimelul atat pe genele de sus, cat si pe cele de jos.

Moda anilor 90Moda anilor 90Moda anilor 90Moda anilor 90Moda anilor 90