Pantofii stiletto – șic şi eleganţă

555

Eleganţa unei femei este oglindită de cele mai multe ori în pantofii pe care îi poartă. Nu e de mirare că, în general, doamnele au o slăbiciune pentru pantofi, întrucât aceştia nu sunt doar o piesă vestimentară, ci o piesă de artă ce „aranjează” trupul doamnelor.

Pantofi stiletto piele de crocodil

Alegerea pantofilor potriviţi poate fi o adevarată provocare însă un ochi critic şi un sfat sincer pot contribui la luarea deciziei potrivite.

Pantofii stiletto pot fi o alegere bună pentru orice eveniment?

Pantofii stiletto reprezintă un model clasic ce este caracterizat de tocul subţire şi vârful ascuţit. De-a lungul timpului, acest model de pantofi a fost considerat depăşit şi a ieşit din preferinţele doamnelor. Pe de altă parte, eleganţa şi rafinamentul vor rămâne totdeauna reprezentate de clasic. Aşadar, au revenit în noile tendinţe! Doamnele care doresc să nu dea greş şi vor să păstreze o imagine clasică, vor alege de cele mai multe ori o variantă a modelului stiletto în ceea ce priveşte încălţămintea. Pantofii stiletto pot fi purtaţi atât la o rochie elegantă, cât şi la o ţinută de zi ori la birou. Prin urmare, pantofii stiletto pot fi purtaţi la orice ţinută şi la orice eveniment. Atenţie însă la textura şi la culoarea pantofilor. O culoare stridentă asortată cu un alt articol vestimentar ce iese din tipar vă poate face să păreţi puţin excentrică.

Pantofi stiletto

Avantaje

Avantajele acestor pantofi sunt numeroase. Acest model clasic de pantofi se potriveşte oricărei siluete şi oferă ocazia doamnelor sa îşi exprime personalitatea. Textura, culoarea şi tocul ales reflectă preferințele şi atitudinea pe care doamnele o au.

Un alt avantaj este că pantofii stiletto, indiferent de mărimea tocului, oferă acelaşi aer clasic. Cel mai des întâlnit toc este cel de 11 cm. Acesta este purtat de cele mai multe ori de doamnele şi domnişoarele cu foarte multă încredere în ele insele, care îşi doresc să exprime independenţă. Modelul stiletto vine şi cu altă variantă de 7 cm a tocului pentru doamnele care lucrează la birou sau vor să fie mai comode. Cert este că, indiferent de înălţimea tocului, pantofii stiletto ramân un articol clasic.

Încrederea în dumneavoastră va creşte cu siguranţă atunci când purtaţi o variantă a pantofilor stiletto. Acest model de pantofi vă va determina să aveţi o altă poziţie a corpului: spatele devine mai arcuit şi astfel scoate în evidenţă bustul, iar posteriorul dumneavoastră va părea mai ferm.

modele de Pantofi stiletto

Variante combinatorii ale pantofilor stiletto

În anii ’50, când pantofii stiletto au devenit populari la Paris, se asortau cu fuste şi rochii elegante cu lungimea până la genunchi. Odata cu inovaţiile acestor pantofi, au început să fie purtaţi şi la pantaloni a căror lungime depăşeşte glezna, iar în zilele noastre pantofii stiletto se poartă și cu diferite modele de jeanşi.

Unii critici de moda recomanda ca pantofii stiletto să fie purtaţi cu articole vestimentare care vă acoperă mâinile, dar aceasta este o simpla recomandare, nu este un must-have…

Prin urmare, dacă ştiţi să îi asortaţi, pantofii stiletto sunt o alegere bună în cadrul oricărui eveniment. Culoarea, textura şi înălţimea tocului vă exprimă personalitatea şi vă ajută să fiţi la înălţime din toate punctere de vedere.

Pantofi stiletto negri Pantofi stiletto piele de sarpe Pantofi stiletto animal print Pantofi stiletto cu toc metalic