Paul Smith

160

Paul Smith este un designer britanic in varsta de 69 de ani. Inceputul sau in lumea fashion a fost unul intamplator: la varsta de 16 ani nu avea planuri in privinta carierei si nici calificari, cand a fost indrumat de tatal sau catre un magazin de imbracaminte din Nottingham.

Paul Smith

Cu toate acestea, pasiunea sa era sportul, iar visul sau era sa devina un ciclist profesionist insa totul s-a naruit la 17 ani, cand a suferit un accident care l-a tinut in spital timp de sase luni. Dupa accident, Smith a inceput sa studieze croitoria, timp in care a fost remarcat de Harold Tillman, care l-a indrumat in domeniul modei.

Cu ajutorul sotiei, si-a deschis propriul magazin in 1970, iar in 1976 a lansat prima colectie de imbracaminte pentru barbati la Paris.

Treptat si-a extins afacerea si a deschis din ce in ce mai multe magazine si a ajuns celebru si in Japonia, acolo unde creatiile sale erau foarte populare…

In 1998, Smith a lansat prima sa colectie pentru femei la Saptamana Modei de la Londra. In ciuda varstei, designerul inca este implicat in mai multe proiecte si inca realizeaza colectii de imbracaminte, alege materiale si aproba viitoare locatii de magazine.